Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ''- Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2020

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση της δεξιάς αποφάσισε να καταργήσει την απλή αναλογική αλλά πήρε τόση φόρα που κατάργησε και τη δημοκρατία.
Αυτό είναι το μόνο στο οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών παρατάξεων κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, αντικρύζοντας την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία “κατήργησε” τις αρνητικές και λευκές ψήφους στο Δημ. Συμβούλιο !!!
Η δημοτική αρχή κατέθεσε προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό που κατά την άποψη του δημάρχου βάζει τις βάσεις για ένα νησί που θα γίνει στο μέλλον τουριστικός προορισμός. Όμως, αυτός ο προϋπολογισμός ξεχνά τους κατοίκους του νησιού που είναι μόνιμοι και όχι τουρίστες. Η απουσία οράματος για ένα νησί που κατοικούν άνθρωποι χειμώνα-καλοκαίρι μας υποχρέωσε να καταψηφίσουμε.
Η δημοτική αρχή, ταμπουρωμένη πίσω από τον άθλιο νόμο Θεοδωρικάκου, απέφυγε τη συζήτηση και την όποια συνεργασία. Οι προτάσεις μας έμειναν στα χαρτιά.
Το όμορφο κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας που λένε ότι επιθυμούν, πήγε προσωρινά περίπατο. Φαίνεται ότι είμαστε καλοί για να εγκρίνουμε ταξίδια σε εκθέσεις αλλά ανίδεοι σε σχέση με το τι μπορεί να περιλαμβάνει ένας προϋπολογισμός. Αυτό φρόντισε να τονίσει ο δήμαρχος λέγοντας ότι στο μέλλον θα μας κάνει τη χάρη να δώσει περισσότερη σημασία αρκεί οι προτάσεις μας να είναι ρεαλιστικές.
Όσο για το παρόν, γράφουμε την αντιπολίτευση στα παλιά μας τα παπούτσια.
Έτσι λέει ο νόμος. Τι να κάνουμε; Δε μας αρέσει αλλά μας βολεύει.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Δημήτρης Κοντολέων, Γιώργος Διδυμιώτης, Μάνος Τριφύλλης

Υ.Γ. Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Πηγή: Δημήτρης Κοντολέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου