Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 24/1

Αξιότιμοι κύριοι, Με γνώμονα την αλήθεια και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Κυθήριους και κυρίως στους Αντικυθήριους συμπολίτες μας, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση προέβη σε αποφάσεις οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν πλήρως το θεσμό της αντιπολίτευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση καθιστώντας το ρόλο μας κατά βάση διακοσμητικό.
Πιο συγκεκριμένα, η θεσμοθέτηση της οικονομικής επιτροπής υπερκαλύπτει την υπόσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνοντας κάθε έναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Επίσης, σε ότι αφορά τις μονοεδρικές (όπως των Αντικυθήρων), και εδώ η κυβέρνηση με νόμο «ακυρώνει» τις αρμοδιότητες των εκλεγμένων όταν αυτοί προέρχονται από το χώρο της αντιπολίτευσης, δίνοντάς τις «χαριστικά» σε πρόσωπα μη εκλεγμένα από τους ψηφοφόρους.
Συνεπώς, αν και έχω εκλεγεί στην έδρα των Αντικυθήρων, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες πέρασαν στη συμπολίτευση όπου εκείνη όρισε το δικό της αρμόδιο και συγκεκριμένα έναν εκ των αντιδημάρχων.
Πέραν των ανωτέρω, η θεσμοθέτηση της μη καταμέτρησης της αρνητικής ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο, αποδυναμώνει και πάλι τις δημοκρατικές διαδικασίες και καθιστά κάθε έναν από εμάς που έχει διαφορετική άποψη άνευ ρόλου.
Παρόλα τα ανωτέρω νέα δεδομένα, θα ήθελα να τονίσω ότι έχοντας πλήρη συνείδηση του χρέους που είχα απέναντι στους Αντικυθήριους συμπολίτες μας, έγινε εκ μέρους μου ειλικρινής προσπάθεια για συνεργασία και συνεννόηση με την συμπολίτευση σε ότι αφορά τα ζητήματα των Αντικυθήρων, δυστυχώς όμως αυτή δε βρήκε καμία ανταπόκριση.
Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους Αντικυθήριους συμπολίτες μας που με πίστεψαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους και να τους παραθέσω την ειλικρινή διάθεση που είχα να δικαιώσω την απόφασή τους.

Με τιμή
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου