Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΜΑΓΟΥΛΑ



Αντιπαρέρχομαι την μομφή ότι οι απαντήσεις μου είναι διχαστικές θυμίζοντας στους πάντες ότι η παράταξη στην οποία ανήκει ο κ. Μαγουλάς προεκλογικά πήρε βραβείο διχαστικού και ακραία ανούσιου αντιπολιτευτικού λόγου (έκαναν θέμα 5 καμένες λάμπες στα Αντικύθηρα!) και απαντώ επί της ουσίας:
Όποιος διαφωνεί με έναν Προϋπολογισμό δεν τον ψηφίζει.
Στην Οικονομική Επιτροπή δεν γίνεται ψηφιακή καταγραφή γιατί είναι συνειδητή επιλογή μας να υπάρχει ελεύθερη συζήτηση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς τις τυπικότητες που επιβάλλονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ευτυχώς, για την αλήθεια, η Οικονομική Επιτροπή έχει 7 μέλη και μπορούν να ερωτηθούν άπαντες για τη στάση ενός εκάστου στις 2 συνεδριάσεις ψήφισης του Π/Υ. Δεν υπήρξαν ακραίες πιέσεις και άλλα τέτοια ευφυολογήματα. Αυτά είναι προφάσεις. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός παρότρυνε τον κ. Μαγουλά να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και αυτό ΔΕ συνιστά "ακραία πίεση" αλλά πολιτική τοποθέτηση.
Σε ό,τι αφορά την παραίνεση του κ. Μαγουλά "να σταματήσει η διχαστική ρητορική" τον ενημερώνω ότι οι πολιτικές τοποθετήσεις, που ενίοτε είναι σκληρές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και ευρύτερα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως "διχαστική ρητορική". Οι απαντήσεις μου για το ζήτημα της καταψήφισης του Προϋπολογισμού από το σύνολο της Αντιπολίτευσης αποκρυσταλλώνουν την πραγματικότητα και στόχο έχουν να ενημερώσουν τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους για τους λόγους αυτής της στάσης της Αντιπολίτευσης. Την ενημέρωση αυτή την αξιώνει ο κυθηραϊκός λαός και δεν μπορεί κανείς να του τη στερήσει, κυρίως όταν παραμένει ουσιωδώς αναπάντητο το ερώτημα τί άλλαξε μέσα σε 5 μέρες μεταξύ της συνεδρίασης της ΟΕ που ο Π/Υ ψηφίστηκε ομόφωνα και της συνεδρίασης του ΔΣ που η Αντιπολίτευση τον καταψήφισε (το λευκό είναι ακόμα χειρότερο από το όχι - σημαίνει δεν παίρνω θέση, δεν έχω άποψη).
Η συναίνεση, η σύμπνοια και η συνεργασία προϋποθέτουν αξιόπιστο πολιτικό λόγο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς βιώνουμε πλήρη αναξιοπιστία από την αντιπολίτευση και αυτό φάνηκε όχι μόνο στην ψήφιση του Προϋπολογισμού αλλά και στην ψήφιση των τουριστικών εκθέσεων πριν 2 περίπου μήνες. Ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να έρθει το θέμα προ ημερησίας διάταξης, ο ίδιος συμφώνησε μαζί με τον κ. Κοντολέοντα για την υπερψήφισή του στο γραφείο μου και ήταν ο ίδιος και η παράταξή του την επομένη ακριβώς ημέρα που το καταψήφισαν πομπωδώς στο Δ.Σ. με την παράταξη του κ. Κοντολέοντος να είναι η μόνη που τήρησε το λόγο της.
Αξιοπιστία λοιπόν και κυρίως επιχειρήματα. Όταν κρίνει ότι ένας Π/Υ στερείται αναπτυξιακής διάστασης ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ δικό σου σχέδιο με τις δικές σου προτεραιότητες, με κοστολογημένα έργα, με ισοσκέλιση εσόδων και εξόδων. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες.
Εδώ είμαστε και εδώ θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στη συνεργασία πάντα όμως με προϋπόθεση την αξιοπιστία και τα επιχειρήματα.
ΥΓ 1: δεν σχολιάζω τα περί προεκλογικών επιταγών ή ρουσφετολογικών έργων, πιστεύω ότι θα εκφραστούν οι Τοπικοί Πρόεδροι που ζήτησαν τα έργα του Π/Υ.
ΥΓ 2: το αν θέλουμε και επιδιώκουμε συνεργασία ή όχι έχει ήδη αποδειχθεί. Εάν δεν την θέλαμε δεν θα προτείναμε στον κ. Μαγουλά την αντιπροεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, χωρίς καμία προς τούτο υποχρέωση εκ του Νόμου.
ΥΓ 3: αναφορικά με την σημερινή επιστολή παραίτησης του κ. Αλεβιζόπουλου ΒΕΒΑΙΩΝΩ ότι από την 01/09/2019 μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με το παραμικρό θέμα των Αντικυθήρων, ούτε είχε την παραμικρή προσπάθεια συνεργασίας με το Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία: Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου