Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ



Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και ύστερα από πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, που πλέον θα ονομάζεται Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής για την τρέχουσα δημοτική θητεία με αντιπρόεδρο το Δήμαρχο Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο.
Στην Επιτροπή, που επιλαμβάνεται ζητημάτων νησιωτικής πολιτικής και εισηγείται σχετικά προς το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, συμμετέχουν Δήμαρχοι νησιών από όλη την Ελλάδα με στόχο τη διαμόρφωση ευνοϊκών προς τις νησιωτικές κοινωνίες πολιτικών και την άρση θεσμικών, κοινωνικών, οικονομικών και λοιπών ανισοτήτων με προώθηση της πολιτικής συνοχής. Μείζον ζήτημα προφανώς παραμένει το μεταναστευτικό που επιβαρύνει συγκεκριμένα νησιά με τρόπο άνισο ως προς την ηπειρωτική χώρα.
Μετά την απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Κυθήρων προέβη στην εξής δήλωση: «Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, όσο και τους Αντιπροέδρους, τη Διοίκηση και το Δ.Σ. συνολικά για την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ. Σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους των νησιών και φυσικά με τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ, θεσμικά και με συγκεκριμένες προτάσεις, πιστεύω ότι θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση νέων ευνοϊκών πολιτικών για τα νησιά μας αλλά και στη θεσμική θωράκιση και ενίσχυση των νησιωτικών Δήμων που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν με σοβαρότερο όλων την έλλειψη προσωπικού και τεχνοκρατικής υποστήριξης».

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου: PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου