Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 21.1.2014

Για μια ακόμη φορά η "Πρωτοβουλία" του κ. Σταθάτου, στην τελευταία ανακοίνωσή της, προσπαθεί να μειώσει, εμάς όσους αποτελούμε την Δημοτική Αρχή. Αφορμή βρήκε από την μη παρουσία μας στην εκδήλωση του Αλίμου. Αισθάνεται άβολα επειδή, στην εκδήλωση αυτή, ήταν μόνος του ο δημοτικός της σύμβουλος, αφού όπως υποθέτει, οι "παλαιές πολιτικές δυνάμεις" του νησιού είχαν με κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν!!! 
Πάντοτε ο συντάκτης αυτών των ανακοινώσεων, προσπαθεί με έναν πρωτοφανή μηδενισμό, να καλλιεργήσει την απαισιοδοξία, τίποτα δεν γίνεται στον τόπο και αν κάτι γίνει είναι στραβό!
Παραγνωρίζει ότι εμείς που ζούμε μόνιμα στα Κύθηρα, παραδεχόμαστε ότι από το 2008 μέχρι τώρα είχαμε την καλύτερη συγκοινωνία, αυτό δεν έγινε τυχαία, εμείς φέραμε το "Βιτσέντζος Κορνάρος" εμείς φέραμε το "Πορφυρούσα". Και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί. Το "Πορφυρούσα" δεν έδεσε στις 9-1-14 όπως είχε προγραμματίσει, πως έγινε αυτό; μήπως με προσφυγή σε "νομικές ενέργειες"; Δικό μας αίτημα ικανοποιήθηκε, φανταστείτε τι θα γινόταν να είχε δέσει. 
Την Παρασκευή 17 του μηνός συναντήθηκα στο ΥΕΝ με τον κ. Υπουργό, είναι έτοιμος, εφόσον το Κορνάρος δεν ξεκινήσει, να επιδοτήσει 3 δρομολόγια από το Γύθειο και την Κρήτη. Είμαστε δε σε αναζήτησει πλοίου για το δρομολόγιο του Πειραιά! Αυτά η ανακοίνωση τα παραγνωρίζει, όμως δεν κερδίζουμε έτσι, χρειαζόμαστε ομοψυχία, πίστη, αισιοδοξία, ελπίδα. 
Για να δω την άλλη πλευρά της αισιοδοξίας, πήγα σήμερα στο νέο Νοσοκομείο του νησιού μας, εκεί διεπίστωσα ότι όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους ασθενείς, το προσωπικό καθαριότητας εργάζεται πυρετωδώς. Στο νησί μας σε λίγες μέρες θά λειτουργεί, αυτό το στολίδι, το πιό καινούργιο, το πιό σύγχρονο νοσοκομείο της πατρίδας μας. Είναι προίκα για το Τσιρίγο και τους Τσιριγώτες. Πως έγινε όμως αυτό το τόσο σημαντικό έργο; 2-3 άνθρωποι πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τώρα το καμαρώνουμε. Τι δεν έχουμε ακούσει καί γιαυτό το επίτευγμα, καταγγελίες, απαξίωση, λάσπη, κανείς τους δεν πίστεψε ότι θα λειτουργήσει, διαψεύστηκαν όμως! 
Σε λίγες μέρες ανοίγει τις πόρτες του, εμείς που πιστέψαμε σ' αυτό δικαιωθήκαμε, δεν σταματάμε, ο αγώνας συνεχίζεται για την αποδοτικότερη αξιοποίησή του προς το συμφέρον του νησιού μας.

Πηγή: Μιχάλης Πρωτοψάλτης (facebook.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου