Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

"ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ" ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΟΥ - Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Την περασμένη Δευτέρα 20/1 πραγματοποιήθηκε μια σεμνή εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών. Μιλάμε φυσικά για το καταπληκτικό πόνημα του ερευνητή και εκδότη της εφημερίδας "ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ" κ. Μανώλη Καλλίγερου με τίτλο: ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ: Ιστορική Γεωγραφία των Κυθήρων". 
Πλήθος κόσμου προσήλθε στην παρουσίαση, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την δεκάχρονη και πλέον έρευνα του κ. Καλλίγερου, για την ιστορία, τις ονομασίες και τις επιρροές των οικισμών των Κυθήρων, στο πέρασμα των αιώνων. Το βιβλίο προσφώνησε ο καθηγητής και πρόεδρος της εταιρείας Κυθηραϊκών μελετών κ. Νίκος Πετρόχειλος. Επίσης για το έργο αυτό αλλά και τον συγγραφέα μίλησαν, ο καθηγητής καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής καρδιολογικής εταιρείας κ. Παναγιώτης Βάρδας, οι ακαδημαϊκοί κ. Χρήστος Ζερεφός και κ. Απόστολος Γεωργιάδης και η καθηγήτρια κ. Κούλα Κασιμάτη. Το παρών έδωσαν επίσης ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης, η Βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη ΔΗΜ.ΑΡ.  κα. Μαρία Ρεπούση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, η ακαδημαϊκός κα. Χρύσα Μαλτέζου, πρόεδροι και μέλη σωματείων καθώς και πολλοί συμπατριώτες μας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά κεράσματα στους παρευρισκομένους.
Μοναδικό μελανό σημείο η μικροφωνική εγκατάσταση του Συνδέσμου Αθηνών, που δημιούργησε κάποια προβλήματα και δεν είναι η πρώτη φορά. Μάλλον έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθεί.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και το video της παρουσίασης:




















 

και το video:


Ρεπορτάζ / Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - Τσιρίγο Fm 105,6
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου - PhotoCerigo
Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Παναγιώτης Μπαχτής - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου