Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ - Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

Στις 25/02/2014 στο Δημαρχείο Κυθήρων πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των δύο νησιών μας. Όλοι συμφωνήσαμε πως πρέπει να είναι πάγια θέση μας η διατήρηση και των δύο ακτοπλοϊκών γραμμών, της τοπικής και της περιφερειακής.
Έχω να εκφράσω όμως, πως σίγουρα χρειάζεται επαναπρογραμματισμός των δύο γραμμών και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από διαβούλευση Δήμου και Φορέων. 
Για το τοπικό πλοίο δεν μπορεί κανείς να εκφράσει κανένα παράπονο, καθώς τόσα χρόνια μας εξυπηρετεί καθημερινά με απόλυτη συνέπεια, χωρίς εκβιασμούς, και κυρίως χωρίς να λαμβάνει την τεράστια  κρατική επιχορήγηση που δίνεται στην άλλη γραμμή.
Εδώ θα ήθελα να αναρωτηθούμε, μήπως τελικά πρέπει να πιέσουμε να δοθεί μέρος της επιδότησης και στο τοπικό πλοίο, καθότι πιο αξιόπιστο, με επέκταση της γραμμής μέχρι το Γύθειο; 

Για το περιφερειακό πλοίο όμως τα παράπονα είναι πολλά. Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, σε ιδιώτες και επαγγελματίες τόσα χρόνια, η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία είναι τεράστια. Η ανευθυνότητά της και η αδιαφορία της δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Η Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας, έχει επισημάνει πολλές φορές, πως η συμπεριφορά της και η αφερεγγυότητά της καταστρέφουν το Τουριστικό προϊόν μας. Σας υπενθυμίζω λοιπόν, πως στις 09/07/2014 η Ένωση είχε προβεί σε εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση, πρόσκληση και όχληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων, διότι η ΛΑΝΕ στις 26/06/2014 τροποποίησε τα δρομολόγιά της, και στις 07/07/2014 ανακοίνωσε την ακύρωση του δρομολογίου. Όλα αυτά έγιναν στην καρδιά του καλοκαιριού με αποτέλεσμα οι ακυρώσεις να είναι πολλές και η ταλαιπωρία όλων των παραθεριστών, και κυρίως όσων ήταν από την Κρήτη, να μην έχει προηγούμενο.
Για να μην έχουμε λοιπόν τα ίδια προβλήματα και φέτος, πρέπει τώρα που είναι ακόμη νωρίς, να τους δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι, και κυρίως αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για να καταλάβει επιτέλους η ΛΑΝΕ πως πρέπει να τηρεί, τουλάχιστον, τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αλήθεια μετά τις 31/08/2016, στην καρδιά της επόμενης Τουριστικής περιόδου, που λήγει η σύμβαση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΛΑΝΕ, τι θα γίνει με τα δρομολόγια που εκτελεί η συγκεκριμένη εταιρεία; Μήπως ν’ αρχίσουμε να το εξετάζουμε από τώρα;
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, που πάντα παρεμβαίνει και βοηθάει ώστε να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Συγχαρητήρια στον κ. Δήμαρχο για την πρόσκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου και συγχαρητήρια, επίσης,  στους Δημοτικούς Συμβούλους για τις εύστοχες τοποθετήσεις τους και κυρίως για την ομόφωνη απόφαση να κινηθεί ο Δήμος, με εξώδικη διαμαρτυρία προς της ΛΑΝΕ.
Η Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας, θα είναι αρωγός και συνοδοιπόρος, σε οποιαδήποτε θετική προσπάθεια γίνεται για την επίλυση των χρόνιων συγκοινωνιακών και όχι μόνο προβλημάτων  του νησιού μας.

Με εκτίμηση
Κασιμάτης Γεώργιος
Μέλος Δ.Σ.

Πηγή: Γιώργος Κασιμάτης
Φωτογραφία: Μαρία Κασιμάτη (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου