Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΌΡΑΜΑ ΚΑΙ ΈΡΓΟ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΡΑΤΣΙΩΝ

Η εξέλιξη του έργου θα αποτελέσει δείγμα, αποτελεσματικότητας και ικανότητας, των υπευθύνων του Δήμου Κυθήρων, στην υλοποίηση χρήσιμων και αναγκαίων έργων!
Με αφορμή τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το έργο, είμαστε υποχρεωμένοι να προσθέσουμε τα εξής:

Η παράταξή μας ως Δημοτική Αρχή, για δύο θητείες, είχε κορυφαίο και πρωταρχικό στόχο της, την κατασκευή χρήσιμων έργων, τα οποία θα βελτίωναν την ποιότητα της ζωής όλων μας.
Υπηρετώντας αυτό τον στόχο, κατασκευάσαμε μεγάλο αριθμό έργων όπως, την υδροδότηση του Διακοφτιού, την μονάδα Βιολογικού καθαρισμού λυμμάτων στο Καψάλι, την αποκατάσταση των ζημιών στα Μητάτα και σε άλλα χωριά, από τον μεγάλο σεισμό του 2006, την βελτίωση των λιμανιών, Πλατείας Άμμου, Αγίας Πελαγίας, Διακοφτιού, Αβλέμωνα, και Καψαλίου, την αξιοποίηση των πηγών του Κακάβου, την ανάπλαση της πλατείας Μηλοποτάμου, την εκβάθυνση και προστασία της Μαρίνας στην Αγία Πελαγία, την κατασκευή νέων δεξαμενών, την υδροδότηση και του τελευταίου οικισμού, την αντικατάσταση μεγάλου τμήματος των δικτύων ύδρευσης, την οδό πρόσβασης στο μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, την αποκατάσταση μεγάλου αριθμού Δημοτικών κτηρίων, την Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και άλλων μικρότερων έργων οδοποιίας, ύδρευσης κλπ, σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε γωνία του νησιού μας.

Για την υλοποίηση όλων αυτών υπήρξαν πολλά προβλήματα, για να τα ξεπεράσουμε καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, εμπόδια βρίσκαμε συνεχώς, αλλά τολμήσαμε και πετύχαμε τον στόχο μας!

Για όλους αυτούς τους λόγους, εκφράζουμε δημόσια την απογοήτευσή μας, για την πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί το μεγάλο, το χρήσιμο, το αναγκαίο έργο της διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης, της επαρχιακής οδού από τα Αρωνιάδικα μέχρι την διασταύρωση των Φρατσίων.
Η νέα Δημοτική Αρχή βρήκε ένα έργο έτοιμο, με υπογεγραμμένη την προγραμματική σύμβαση, δημοπρατημένο με ανάδοχο ο οποίος είχε υπογράψει σύμβαση!
Για να φθάσουμε μέχρι εκεί, χρειάστηκε πολύς κόπος, ήδη από το 2010, προσπαθούσαμε να πείσουμε τον τότε Νομάρχη και στην συνέχεια τον Αντιπεριφερειάρχη να χρηματοδοτήσει το έργο. Να επικαιροποιήσουμε την μελέτη, να πάρουμε τις έγκρισεις, προσπάθεια επίπονη και χρονοβόρα!
Ο Δ/ντης Δασών δεν έχει εκδώσει άδεια επέμβασης για ολόκληρο το τμήμα, αν και το είχαμε ζητήσει, παρά μόνο μέχρι τα Δόκανα.
Αυτό έγινε γιατί τότε δεν είχαμε έργο σε όλο το μήκος παρά μόνο το έργο της ύδρευσης μέχρι τα Δόκανα.
Έχει όμως όλα τα στοιχεία και αν του γίνει αίτημα θα δώσει την έγκριση αμέσως.
Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να γίνει λεωφόρος ένα μεγάλο τμήμα του κεντρικού δρόμου.
Δεν κατανοούμε τους λόγους αλλαγής του φυσικού αντικειμένου της μελέτης, η απορρόφηση της πίστωσης σε μικρότερα έργα, τα οποία μπορούν να αντιμετωπισθούν διαφορετικά, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Η δικαιολογία ότι λείπει μιά έγκριση δεν είναι πειστική, χρειάζεται να προσπαθήσουν ελάχιστα για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία, είναι κρίμα οι γραφειοκράτες να μας στερήσουν ένα τόσο χρήσιμο έργο!
Η δεύτερη δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής, περί δήθεν αντίδρασης των ιδιοκτητών δεν επιβεβαιώνεται.
Για το τμήμα από την δεξαμενή της Σκληρής μέχρι τα Δόκανα, υπάρχει ιδιοκτήτης οποίος δεν παραχωρεί το απαιτούμενο κομμάτι ολίγων τετραγωνικών και εμποδίζει το έργο;
Αμφιβάλλουμε!
Την προηγούμενη περίοδο εμείς ως Δημοτική Αρχή, ζητήσαμε και μας παραχώρησαν όλοι οι ιδιοκτήτες ευχαρίστως, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς αντάλλαγμα, στα Αλωζιάνικα, τα Μητάτα, τον Ποταμό, τον Καραβά, τα Λογοθετιάνικα, τα Αρωνιάδικα, τις Καλοκαιρινές, την Καρβουνάδα, το Λιβάδι, την Αγία Πελαγία και αλλού, όση από την ιδιοκτησία τους απαιτείτο, για να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο του νησιού μας! 
Εκτιμούμε ότι κανείς συμπατριώτης δεν θα εμποδίσει την υλοποίηση του έργου, γιαυτό τον λόγο.
Με την ίδια δικαιολογία καθυστερεί η σύνταξη των μελετών για την επέκταση του αεροδρομίου!
Αλήθεια υπάρχουν ιδιοκτήτες στο άγωνο βουνό, στη βόρια κατεύθυνση, που αντιδρούν;
Δεν το πιστεύουμε, εάν υπάρχουν, η ενέργεια αυτή προσβάλει την μνήμη όλων εκείνων, οι οποίοι παραχώρησαν ολόκληρη την έκταση του Αεροδρομίου, έκταση γόνιμη με αμπέλια και καλλιέργειες, έφυγαν απ' την ζωή χωρίς να αποζημιωθούν!Το ζήτημα αυτό όμως, θα μας απασχολήσει αργότερα.

Πηγή: Νέα Πορεία Όραμα και Έργο (facebook)

1 σχόλιο: