Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΩΡΑΣ - ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ 16 & 17/2

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δ.Σ. Χώρας – Καρβουνάδων επισκέφθηκαν την Τρίτη και Τετάρτη 16 και 17 Φεβρουαρίου τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων στα Κοντολιάνικα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης και με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το χώρο και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στην Βιβλιοθήκη με την πολύτιμη συνδρομή και βοήθεια των υπευθύνων και εθελοντών που στηρίζουν δυναμικά το σημαντικό αυτό εκπαιδευτικό, κοινωνικό και επιστημονικό έργο. 

Την Τρίτη 16/2 τα παιδιά της πρώτης, δευτέρας και τρίτης δημοτικού ενημερώθηκαν για τη Βιβλιοθήκη και άκουσαν με ενδιαφέρον ένα παραμύθι με θέμα τη φιλία – παίρνοντας σημαντικά και επίκαιρα μηνύματα – ενώ ακολούθησαν παιχνίδια και δραστηριότητες. 
Την Τετάρτη 17/2 η τετάρτη, πέμπτη και έκτη Δημοτικού ενημερώθηκαν από τον κ. Γιάννη Σταθάτο για τη λειτουργία και τις δράσεις του χώρου καθώς και για την αξία της ανάγνωσης και του βιβλίου ειδικά μέσα στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων που ζούμε, ενώ οργανώθηκαν δραστηριότητες σχετικά με την προϊστορική εποχή με παρουσίαση εποπτικού ιστορικού υλικού και ακολούθησαν ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη παραμένει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού, τεχνών και εκπαίδευσης και θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, μέσα από τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Δίκτυο Δημόσιων Βιβλιοθηκών, μετά και τη θετική εξέλιξη της επίσημης υπαγωγής της στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο), που δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμισής της.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου