Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που φιλοξένησε ο Δήμος Ευρώτα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 με την προβολή ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων «Be there ! Corfu Animation Festival». 
Παιδιά και γονείς έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την αίθουσα και συνεχάρησαν τον Δήμο Ευρώτα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες προβλήθηκαν εξαιρετικά ντοκιμαντέρ με σημαντική απήχηση στο κοινό. Μεταξύ αυτών ήταν το πολυβραβευμένο και υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015 «Virunga» και το «Αρκαδία, Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015. Ωστόσο, ιδιαίτερη μνεία αξίζει η «Εκπαιδευτική Ζώνη» με την οποία άνοιξε την αυλαία του το Φεστιβάλ. Σε μία κατάμεστη αίθουσα από μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε η προβολή ντοκιμαντέρ με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Ο ενθουσιασμός και τα σχόλια των μαθητών αποτέλεσαν την καλύτερη επιβράβευση και ανέδειξαν τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης.
«Ο απόηχος του Φεστιβάλ στη Σκάλα μαρτυρά ένα ακόμη γεγονός που συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου Ευρώτα και αποτελεί σημείο αναφοράς και αναγνώρισης έξω από τα στενά «όρια» μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης με το τέλος του Φεστιβάλ. 
Φιλοδοξία του Δήμου Ευρώτα είναι να καθιερωθεί ένας νέος πολιτισμικός θεσμός που θα τυγχάνει καθολικού ενδιαφέροντος, ενώ η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου κοινού και ιδιαίτερα νέων βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους για το Φεστιβάλ του επόμενου έτους. Παράλληλα ο Δήμος Ευρώτα δεσμεύεται να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια προέρχεται είτε από τη σχολική κοινότητα είτε από οποιονδήποτε πολίτη για δημιουργία ντοκιμαντέρ. Η πρόταση του Δήμου είναι η παραγωγή φιλμ μικρού μήκους όπου θα αποτυπώνονται τα φυσικά στοιχεία, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και η παράδοση του τόπου μας. Εντούτοις, κάθε άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα θα τύχει ανάλογης στήριξης και προβολής.


Πηγή: evrotas.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου