Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 26/2

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 26/2 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Μοναδικό θέμα, που ψηφίστηκε ομόφωνα, ήταν η έγκριση του πίνακα στοχοθεσίας (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης) του Δήμου και των νομικών του προσώπων για το έτος 2016, που αποτυπώνει σε μηνιαίες στοχεύσεις εσόδων και εξόδων τον προϋπολογισμό του 2016. 
Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. κυρίως αναφορικά με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στο Δήμο, με αποτέλεσμα να μην είναι τεχνικά και αντικειμενικά δυνατή η ορθή παρακολούθηση τέτοιων στοχοθεσιών. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε εκ νέου τα οικονομικά στοιχεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2015 που στο κλείσιμο του έτους δείχνουν την εικόνα ενός προϋπολογισμού που εισέπραξε στον τομέα των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών πολύ περισσότερα έσοδα από τα προϋπολογισθέντα, ενώ παρά την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) κατά το 2015 εκτέλεσε και δημοπράτησε πολλά δημοτικά έργα, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής ανάπτυξης και οικονομίας.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησε η πρώτη τάξη του Γενικού Λυκείου Κυθήρων που την συνόδευσε ο Λυκειάρχης κ. Τριφύλλης και η Καθηγήτρια κα. Μπούτσικου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και υπέβαλαν σχετικές ερωτήσεις.









το video της συνεδρίασης:


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου