Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ''ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΘΩΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ''

Η κατάσταση με την μεταφορά των μεταναστών προς οργανωμένες δομές της ηπειρωτικής χώρας είναι πλέον τραγική. Η εντολή αποχής της ποινικής δίωξης αναζητείται ακόμα από χτες το πρωί.
Οι ζωές μικρών παιδιών τίθενται σε κίνδυνο καθώς στα Κύθηρα ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα επαρκούς φιλοξενίας όπως έχουμε δηλώσει εγγράφως. Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, χτες το βράδυ χιόνιζε (ο Κάβο Μαλέας είναι κάτασπρος) και οι θερμοκρασίες είναι κοντά στο μηδέν.
Ενημερώσαμε από χτες ότι ο Δήμος ούτε εγκεκριμένο προϋπολογισμό έχει ούτε δυνατότητα να παράσχει σίτιση πέραν των ολίγων ωρών. Δώσαμε όσες κουβέρτες είχαμε προμηθευτεί (40), ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ζαντιώτης, πλήρωσε από την τσέπη του νερά και διάφορα χρειώδη, η Εκκλησία κινητοποιήθηκε από χτες. Οι δυνατότητές μας είναι πεπερασμένες.
Τη Δευτέρα το πρωί ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία θα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, δικαστικών λειτουργών συμπεριλαμβανομένων.
Η ανοχή έχει και όρια. Το Κράτος θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ΚΡΑΤΟΣ και όχι res.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
Φωτογραφία: Διονύσης Ανδρόνικος

1 σχόλιο:

  1. Τα μικρά παιδιά και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν για ενα βράδυ στο νοσοκομείο; Και το ιδιο το νοσοκομείο να μαγειρέψει για αυτούς τους ανθρώπους; Η εύκολη λύση είναι (και που την έχετε κάνει μαστίχα) δεν έχουμε υποδομές ....και μετά σου φταίει δήμαρχε το κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή