Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - 25 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να υλοποιεί το τεχνικό του πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του ο Δήμος Κυθήρων, παρά τα προβλήματα του δημοσίου τομέα λόγω της πανδημίας και το εξαιρετικά μειωμένο προσωπικό που διαθέτει. Χάρη στην διαρκή και άψογη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων και την ομάδα τεχνικών συμβούλων του Δήμου, ήδη για το 1ο έτος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί 25 συνολικά δημοπρασίες έργων, προμηθειών και υπηρεσιών συνολικού προϋπολογισμού 7.054.328€.
Μεγάλο μέρος των έργων αυτών χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα CLLD/LEADER, χάρη στην διαρκή διεκδίκηση πόρων ήδη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, διεκδίκηση για την οποία έχουν καταβληθεί πολύς κόπος, άπειρες εργατοώρες, συστηματική δουλειά, μεθοδικός προγραμματισμός, σχέδιο και τεχνοκρατική δουλειά. Για ακόμα μια φορά επισημαίνουμε ότι σημαντικό ποσοστό των χρημάτων αυτών, επαναπροωθούνται στην τοπική κοινωνία και οικονομία και στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, είτε μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού και τροφοδοσίας, είτε με άλλους τρόπους (π.χ. εργατικό δυναμικό, παροχή υπηρεσιών κ.λπ.) και έτσι το όφελος για το νησί μας και τους κατοίκους του είναι διπλό.
Για μετά τον Αύγουστο η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει ακόμα περισσότερες δημοπρασίες (π.χ. μονάδες αφαλάτωσης, οδός Μόρμορη, Β΄ φάση δημοτικής οδοποιίας, νέος παιδικός σταθμός στα Λογοθετιάνικα κ.λπ.) σε απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.
Πίνακες δημοπρασιών από 01/09/2019 – 31/08/2020 (1ο έτος τρέχουσας δημοτικής θητείας):




Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου