Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ" 07/05/2020

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της δημοτικής αρχής για λουκέτο στο κάμπινγκ του Καψαλίου. Μετά το λουκέτο στο κτήριο αναμονής του κεντρικού λιμανιού του νησιού και το λουκέτο στο θέατρο του Ποταμού ήρθε ένα ακόμα λουκέτο επι δημαρχίας Χαρχαλάκη.
Για αιτιολόγηση ξανά την ίδια καραμέλα, φταίει η προηγουμένη δημοτική αρχή.
Επ’ ακριβώς η επίσημη αιτιολόγηση από το site του Δήμου Κυθήρων:
«Όπως είναι γνωστό, ο τρόπος λειτουργίας του Camping, όπως τον παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι εξαιρετικά παθογενής. Η σημερινή Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου, επιφορτισμένη ουσιαστικά μόνο με τη λειτουργία του Camping και του Σπηλαίου (που αμφότερα ανήκουν στην Εγχώριο Περιουσία) δεν έχει τη δυνατότητα να επιτελέσει κανένα αναπτυξιακό ρόλο καθώς δεν διαθέτει (ούτε μπορεί να προσλάβει) μόνιμο προσωπικό, ενώ τα καθαρά έσοδά της από τη λειτουργία των δύο αυτών χώρων είναι ελάχιστα.»
Εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
1.Η σημερινή δημοτική αρχή είναι ήδη 6 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Κυθήρων.
Τι έχει κάνει αυτά τα ΕΞΙ χρόνια για να διορθώσει αυτές τις παθογένειες?
Δεν είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να καταλογίζει ευθύνες στους προηγούμενους?
2.Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου τελικά λειτουργεί ή όχι?
3.Εφόσον δεν έχει αντικείμενο, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος, υπάρχουν λειτουργικά έξοδα στο συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο (μισθοδοσία, λοιπές δαπάνες)?
4.Τι σχέση έχει ο επισκέπτης των Κυθήρων που επιθυμεί να περάσει τις διακοπές του στο κάμπινγκ με το τουριστικό προϊόν των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων?
5.Ποιος θα εμποδίσει το ελεύθερο κάμπινγκ και ποιος θα περιφρουρήσει τις παραλίες από αυτό?
6.Γιατί αντιγράφουμε «συνταγές» άλλων νησιών και μιμούμαστε καταστροφικά μοντέλα?
7.Μπορεί κάποιος από τον Δήμο να παραθέσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι επισκέπτες του κάμπινγκ ήταν κατά πλειοψηφία από την Ευρώπη και όχι από την Ελλάδα?
8.Πως προκύπτουν τα έξοδα των 31.527,54€ ? Πόσοι υπάλληλοι εργάζονταν και για πόσο χρονικό διάστημα? Σε αυτά τα έξοδα περιλαμβάνονται και οι απευθείας αναθέσεις από την Εγχώριο και την Αναπτυξιακή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των δέντρων του κάμπινγκ?
Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο απο τις δηλώσεις σας:
«Τέλος, είναι εκπεφρασμένη εδώ και χρόνια η βούληση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε μακροχρόνια μίσθωση του Camping μέσω της Εγχωρίου Περιουσίας στην οποία ανήκει ο χώρος. Η διακήρυξη μίσθωσης έχει ολοκληρωθεί αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του φετινού καλοκαιριού η δημοπρασία θα γίνει μετά το καλοκαίρι».
Με ποιο τρόπο κύριε Χαρχαλάκη θα μισθώσετε μακροχρόνια το κάμπινγκ? Δεν γνωρίζετε ότι ανήκει στην κατηγορία 4 και απαγορεύεται η μίσθωση σε τρίτους διότι είναι κοινοτικό?
Κατά την διάρκεια της θητείας σας(στην αρχή της πρώτης τετραετίας) γίναμε μάρτυρες της εκκωφαντικής σας άγνοιας των νόμων με την πρόθεσή σας για μακροχρόνια μίσθωση του κάμπινγκ σε ιδιώτες, την οποία αποσύρατε την τελευταία νύχτα πριν την δημοπρασία και αφού πολλοί επιχειρηματίες είχαν εκδώσει εγγυητικές?
Τα τελευταία χρόνια η νομοθεσία σχετικά με το Τουριστικό Προϊόν έχει άλλαξει.
Εσείς τι κάνατε για να άλλάξετε τον χαρακτήρα του κάμπινγκ και να τον προσαρμόσετε στα νέα δεδομένα?

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου