Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Κύριε Δήμαρχε, μπήκαμε ήδη στην δεύτερη φάση των μέτρων για την σταδιακή αποκατάσταση της Κοινωνικής και Οικονομικής Ζωής της Χώρας, που τόσο πολύ επλήγη και συνεχίζει να πλήττεται από την Πανδημία του Κορονοϊού. Τα μηνύματα για τον Τουρισμό και φυσικά την εστίαση που αποτελούν τον πρώτο και καθοριστικό παράγοντα του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδας και όρο επιβίωσης για τα μικρά νησιά όπως τα δικά μας, δεν είναι καλά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είναι επίσης γεγονός ότι μέχρι σήμερα  τουλάχιστον στον Υγειονομικό Τομέα τα πήγαμε πολύ καλά, καθιστώντας έτσι την χώρα Παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Μερικές περιοχές μάλιστα και νησιά όπως τα δικά μας κατάφεραν, εφαρμόζοντας σχολαστικά τα μέτρα, να μην έχουν κανένα κρούσμα γεγονός που αποτελεί πλέον την ‘’προίκα‘’ μας και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Εκτός από την συνεχή επιφυλακή που πρέπει να έχουμε, συνεχίζουμε τον πόλεμο σε οικονομικό επίπεδο με την βεβαιότητα ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης.
Στοιχειώδης Υποχρέωση όλων μας, κατοίκων, Επαγγελματιών και πρωτίστως των θεσμικών Αυτοδιοικητικών εκπροσώπων μας -όπως εσείς από το Αξίωμα του Δημάρχου- είναι να μετριάσουμε, όσο είναι δυνατόν, τις εξοντωτικές επιπτώσεις της Υγειονομικής και Οικονομικής κρίσης από την Πανδημία, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται.
Για τον σκοπό αυτό - μετά την γνωστοποίηση ότι σε τρία τουλάχιστον μεγάλα νησιά, Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο και με το επιχείρημα ότι διαθέτουν επαρκείς Υγειονομικές υποδομές (Νοσοκομεία) και είχαν λίγα κρούσματα του Κορονοϊού, θα υπάρξει ταχύτερο από τους υπόλοιπους προορισμούς άνοιγμα της Τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι εκτός της μη ύπαρξης κανενός κρούσματος, τα Κύθηρα διαθέτουν ένα Γενικό Νοσοκομείο Πρότυπο, πλήρως Εξοπλισμένο και με προσωπικό ικανό να ανταπεξέλθει σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα κάθε σχετική Πρωτοβουλία ώστε να συμπεριληφθούν και τα Κύθηρα στην συγκεκριμένη κατηγορία νησιών για τα οποία αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων.
Στοιχειώδεις αρχές  ίσης μεταχείρισης και ισοπολιτείας εφόσον πληρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις, επιβάλουν το δίκαιο αίτημα μας να γίνει αποδεκτό.
Θα μπορούσατε επίσης κ.Δήμαρχε, ως εκ της θέσεως σας, ως Πρόεδρος της επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ, να θέσετε ευρύτερα το ζήτημα αυτό και να απαιτήσετε την ίδια μεταχείριση και για άλλα νησιά που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις.
Κύριε Δήμαρχε
Με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε τη βασιμότητα του αιτήματός μας και συμμερίζεσθε την επείγουσα και ζωτική του σημασία για τους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης του νησιού μας, περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και τις ενέργειές σας για την υλοποίησή του.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου