Κυριακή 10 Μαΐου 2020

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ 9.5.2020

Είναι προφανές πλέον ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται σε κατάσταση Virtual reality.
Μόνο έτσι εξηγείται η απάντησή του σχετικά με τα ερωτήματα που θέσαμε δημόσια για το κλείσιμο του κάμπινγκ στο Καψάλι.
Το φαντασιακό του αφήγημα έφτασε στο να κάνει ιστορική αναδρομή στην κακή κατάσταση, που όπως γράφει, βρήκε τον Δήμο Κυθήρων και στην τόσο καλή κατάσταση που τον έχει φτάσει.
Σαν άλλος Δον Κιχώτης, πήρε φόρα και επιτέθηκε στους ανεμόμυλους, κατηγορώντας την παράταξη μας ότι αποτελεί συνέχεια του παλαιού.
Κύριε Δήμαρχε θέλετε να μας υποδείξετε ποιοι από τους υποψηφίους μας ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του κυρίου Κουκούλη στις εκλογές που κερδίσατε το 2014?
Μήπως καλύτερα θέλετε να σας υποδείξουμε εμείς πόσοι από τους δικούς σας υποψήφιους ήταν στην παράταξη Κουκούλη, και πόσοι προσπαθούν χρόνια και με εναλλαγή παρατάξεων να εκλεγούν?
Όμως ,είναι πλέον γνώριμη η τακτική του Δημάρχου να απαντά στα ερωτήματα αόριστα, αποπροσανατολίζοντας τον αναγνώστη.
Ερωτήματα προς την Δημοτική αρχή
1. Η απόφαση ανάθεσης στις 6/11/2019 αρ.πρωτ.35 και μάλιστα για μόνο δύο μήνες (06/11/2019 έως 29/11/2019)σε λογιστικό γραφείο παροχής οικονομικών-λογιστικών υπηρεσιών με το ποσό 7.000 ευρώ για την ΑΝ.ΚΥ τι αντιπροσωπεύει?
2. Η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης Α/Α 4 της 05/11/2019 που αφορά πληρωμή μελών της ΑΝ.ΚΥ με 3.600 ευρώ, ποια μέλη αφορά και για ποια υπηρεσία τους θα πληρωθούν?
3. Τα επιμέρους αριθμητικά σύνολα από το βιβλίο των επισκεπτών του κάμπινγκ είναι προσωπικά δεδομένα;
Σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία σε απόλυτους αριθμούς(ανά κράτος ) που έχετε.
Διότι τα στοιχεία που έχουμε εμείς δηλώνουν πως οι επισκέπτες του κοινοτικού κάμπινγκ Καψαλίου, διαχρονικά, είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες.
4. Σε μια περίοδο τρομακτικής κρίσης, όπου το τουριστικό προϊόν των νησιών μας θα συρρικνωθεί, η μη ύπαρξη οργανωμένου κάμπινγκ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει επισκέπτες σε προσφορότερη οικονομική λύση ,όπως αυτή του ελεύθερου κάμπινγκ με ό,τι όμως αυτό συνεπάγεται.
- Ποια θα είναι τότε η πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι στον επισκέπτη του νησιού?
- Η καταγγελία στην αστυνομία και το λιμενικό?
Θέσαμε δημόσια το ερώτημα για το ποιες είναι οι ενέργειες που κάνατε ώστε να αλλάξει χαρακτήρα το κάμπινγκ και από κοινοτικό να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα της ΥΑ 14129/2015 ώστε να μπορείτε να το μισθώσετε όπως δηλώνετε.
Μέχρι τις 31/12/2017 θα έπρεπε το κάμπινγκ να διαθέτει πιστοποιητικό κατάταξης. Παρότι έχουν δοθεί διάφορες παρατάσεις, δεν θα έπρεπε ήδη να έχουν νομιμοποιηθεί και εκσυγχρονιστεί οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ?
Ποιες δράσεις έχετε λάβει ώστε να αναβαθμιστεί η δομή του κάμπινγκ?
Πόσα δέντρα έχουν φυτευτεί ώστε να αντικαταστήσετε τα πεύκα που ξεράθηκαν?Καλύτερα να μην προχωρήσουμε, σε τεχνικές προδιαγραφές διότι θα αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος, ενας υπέρμαχος του Νόμου, με «εξιδεικευμένες νομικές γνώσεις», μάλλον λειτουργούσε το κάμπινγκ τόσα χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Η θέση μας είναι σαφής. Το κάμπινγκ του Καψαλίου δεν πρέπει να κλείσει ούτε φέτος, ούτε ποτέ.
Το κάμπινγκ του Καψαλίου πρέπει να εκσυγχρονιστεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία κάμπινγκ της Ελλάδας. Το κάμπινγκ του Καψαλίου είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο συστατικό του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.
Ίσως θα έπρεπε και σε άλλα σημεία του νησιού των Κυθήρων αλλά και στο νησί των Αντικυθήρων, να δεσμευτούν και να δημοπρατηθούν εκτάσεις για την δημιουργία κάμπινγκ (Τουριστικών Κατασκηνώσεων).
Τέλος, εκείνο που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη, τι είδους συνεργασία επιθυμεί να έχει με την Αντιπολίτευση.(απαξίωση απάντησης σε αιτήματα της μείζονος αντιπολίτευσης, καθυστερημένη αποστολή των εισηγήσεων με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη μελέτη αυτών πριν τις συνεδριάσεις, ελλιπείς απαντήσεις σε διάφορα θέματα κ.α.)
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και έλεγχο σε κάθε Δημοτική Αρχή προς όφελος των πολιτών.
Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου