Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

''ΠΡΩΤΑ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

"Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 είμαστε μάρτυρες της απίστευτης απαξίωσης του Δημάρχου προς τους θεσμούς και την καταστρατήγηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με τις υπ’ αριθ. 72/2017, 71/2017 και 44/2017 αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων
α) της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
β) της Σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και του Πνευματικού Πολιτιστικού κέντρου -Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων.
Η θητεία των συμβουλίων αυτών ολοκληρώθηκε με την λήξη της δημοτικής περιόδου, όπως αναφέρεται στα πρακτικά.
Διερωτώμεθα πως είναι δυνατόν 9 μήνες μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής να μην έχουν αλλάξει τα διοικητικά συμβούλια αυτών των επιτροπών.
Πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις και να υπογράφονται εντάλματα πληρωμών και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους κρίσης από διοικητικά συμβούλια τα οποία έχουν τοποθετηθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο? Όταν σε όλη την Ελλάδα οι επιτροπές αυτές έχουν αντικατασταθεί εδώ και πολλούς μήνες, τι σκοπούς εξυπηρετεί μια τέτοια κατάσταση?
Εκτός από παράτυπο είναι και επιεικώς ανήθικο απέναντι στους νόμιμα εκλεγμένους συμβούλους και απέναντι στην βούληση του εκλογικού σώματος.
Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο στην νομιμότητα και απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση των επιτροπών όπως ορίζει ο νόμος."

Πηγή: ''Πρώτα ο Άνθρωπος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου