Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟ 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 23/5 στο Δημαρχείο στη Χώρα, η ανοιχτή συνάντηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων με επαγγελματίες του νησιού, με θέμα την κατάθεση προτάσεων για την τουριστική προβολή του Δήμου Κυθήρων το 2019.
Ο αριθμός των επαγγελματιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τουριστικής Επιτροπής δεν ήταν μεγάλος, αλλά έγινε μια ουσιώδης κι εποικοδομητική συζήτηση, που σίγουρα θα βοηθήσει και θα εμπλουτίσει με ενδιαφέρουσες ιδέες τις προτάσεις της Τουριστικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
O Πρόεδρος της Επιτροπής κ.Μηνάς Κορώνης, η Αντιπρόεδρος κα. Μαρία Κασιμάτη και το εμπειρότατο Μέλος της Επιτροπής κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης παρουσίασαν το ερωτηματολόγιο (βλ. ΕΔΩ) που έχει δημιουργηθεί για τους επαγγελματίες και ''τρέχει'' αυτή την περίοδο στο διαδίκτυο, για την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την Τουριστική προβολή του Δήμου το 2019. Επίσης παρουσίασαν κάποια στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τις δράσεις της Τουριστικης Επιτροπής, ενώ απάντησαν και σε όσα ερωτήματα τέθηκαν από τους επαγγελματίες.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των επαγγελματιών και η καταγραφή των προτάσεων τους.
Παράλληλα συμφωνήθηκε η άμεση δημιουργία ενός συνοπτικού ερωτηματολογίου που θα κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένο αριθμό σε όλο το νησί και θα διανέμεται στους επισκέπτες των Κυθήρων, προκειμένου στο τέλος της σεζόν να υπάρξουν σημαντικά δεδομένα σχετικά με το ποιοί, από που και γιατί επέλεξαν τα Κύθηρα σαν προορισμό των διακοπών τους.
Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε πως η προβολή των Κυθήρων δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου, ο οποίος έχει συγκεκριμένο ρόλο και δυνατότητες. Πρέπει επιτέλους οι επαγγελματίες από όλο το νησί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν συλλογικούς φορείς αντιπροσώπευσης, που θα προωθούν τα Κύθηρα και τουριστικό τους προϊόν, σε συνεργασία με το Δήμο.

Υ.Γ. Επειδή στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν πολλά θέματα στην Τουριστική Επιτροπή, σχετικά με προβήματα που υπάρχουν κι έχουν παρατηρηθεί, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε αναλυτικά όλες τις μέχρι τώρα προτάσεις της Τουριστικής Επιτροπής για όλα αυτά τα ζητήματα: ΕΔΩ










Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου