Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 9.5.2018 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - VIDEO)

Στα Κύθηρα βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στις 8 και 9 Μαϊου 2018, πραγματοποιώντας σημαντικές ενημερώσεις, για τις καταχρήσεις στους νέους και τους τρόπους αντιμετώπισης.
Η πρόσκληση έγινε από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή, με την βοήθεια και την αρωγή του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη και Δημοτικού Συμβούλου κ. Μανώλη Χάρου που είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ.
Τις ενημερώσεις πραγματοποίησαν ο κ. Αχιλλέας Ρούσσος Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνος Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και η κα. Ελευθερία Αλαμπάνου, Υπεύθυνη μονάδων παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ και ΙΚΑΡΟΣ του ΚΕΘΕΑ.
Οι δύο εξειδικευμένοι συνεργάτες του ΚΕΘΕΑ επισκεύθηκαν το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων πραγματοποιώντας πολύ σημαντικές ενημερώσεις για τις καταχρήσεις και τις εξαρτησιογόνες ουσίες, σε μαθητές, σε καθηγητές αλλά και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του Κλιμακίου του ΚΕΘΕΑ στα Κύθηρα, διοργανώθηκε και μία ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης επίσης για τις καταχρήσεις στους νέους, την Τετάρτη 9/5 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων, για να ενημερωθούν οι γονείς και οι κάτικοι του νησιού. Δυστυχώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν απαράδεκτα μικρή (35 άτομα), για τόσο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν. 
Η αδιαφορία και η άγνοια δεν βοηθούν, ούτε πάντα τα εξαρτημένα άτομα θα ανήκουν σε κάποια άλλη γειτονιά ή σε κάποια άλλη οικογένεια από τη δική μας... Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε και να αξιοποιούμε σττο μέλλον αυτές τις δυνατότητες που μα δίνονται, για σωστή ενημέρωση σε πολύ σοβαρά θέματα που μας αφορούν όλους.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες αλλα το video με ολόκληρη την ενημερωτική εκδήλωση στα Φράτσια, για να την παρακολουθήσουν όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν:























και το video της ενημερωτικής εκδήλωσης:



Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Κάμερα - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6
Video: TSIRIGOTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου