Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, προχωρά σε μια προσφορά πολιτισμού με σκοπό να κάνει όλους τους Έλληνες κοινωνούς της Ιστορίας των νησιών μας.
Με την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο παραχώρησε και τα πνευματικά δικαιώματα,  διαθέτει ελεύθερα στο διαδίκτυο το επετειακό φυλλάδιο της συγγραφέως Έλλης Δρούλια – Μητράκου «Επτάνησα: 140 χρόνια από την ένωση με την Ελλάδα» έκδοσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων το οποίο έχει εξαντληθεί.
Το εν λόγω εκπαιδευτικό φυλλάδιο απευθυνόταν στις μαθήτριες και τους μαθητές που επισκέφτηκαν την επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων το έτος 2004 και περιέχει σημαντικές ιστορικές πληροφορίες για τα Επτάνησα. Από τις 21/5/2018 θα  κοσμεί τα αρχεία της ΙΟΝΙΟΥ Βιβλιοθήκης της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (www.ionianlibrary.gr/Η βιβλιοθήκη/online -βιβλία σε μορφή e-book), παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να το ξεφυλλίσει, ενώ ταυτόχρονα θα προωθηθεί από την Περιφ/κή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στη σχολική κοινότητα των Επτανήσων.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα τη συγγραφέα Έλλη Δρούλια – Μητράκου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και τον Περιφ/κό Δ/ντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κο Κων/νο Γκούτση για την σημαντική συμβολή τους στην προώθηση του εκπαιδευτικού αυτού φυλλαδίου από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Για να διαβάσετε το εκπαιδευτικό φυλλάδιο πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Ένωση Επτανησίων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου