Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΆΡΤΕΜΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" θα ήθελε να ενημερώσει τους δημότες του Δήμου Μονεμβασίας και όλους τους Λάκωνες και τους φίλους μας, ότι προ ολίγων ημερών ξεκίνησαν τα έργα της οδοποιίας για το σχεδιαζόμενο αιολικό "πάρκο" στα Κουλέντια (Ελληνικό), παρά την προσφυγή στο ΣτΕ από τον Δήμο Μονεμβασίας και παρά τις έντονες, για περίπου δύο δεκαετίες, αντιδράσεις των κατοίκων των Κουλεντίων και των γύρω περιοχών.
Ήδη, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν καταθέσει προσφυγή εναντίον του έργου ο τότε Δήμος Μονεμβασίας και η Νομαρχία Λακωνίας, τις οποίες και είχαν κερδίσει. Ωστόσο, παρά τις αρνητικές ως προς την υλοποίηση του έργου αποφάσεις του ΣτΕ, αυτό αδειοδοτήθηκε εκ νέου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα ο Δήμος Μονεμβασίας να καταθέσει και πάλι προσφυγή στο ΣτΕ το 2006. Αυτή εκδικάστηκε 10 χρόνια μετά, το 2016 και, δυστυχώς, η απόφαση ήταν, αυτή τη φορά, υπέρ της εταιρείας που σχεδιάζει να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες.
Ωστόσο, επειδή είχε λήξει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου (ΑΕΠΟ), έγινε από την πλευρά της εταιρείας "επικαιροποίησή" της. Εναντίον αυτής της "επικαιροποίησης" - τροποποίησης της ΑΕΠΟ του έργου προσέφυγε εκ νέου στο ΣτΕ ο Δήμος Μονεμβασίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 προχώρησε και σε κατάθεση Αίτησης Αναστολής Εργασιών.
Παρά την κρισιμότητα και το επείγον της υπόθεσης, η Αίτηση Αναστολής Εργασιών δεν έχει ακόμα εξεταστεί από το ΣτΕ. Αυτό έχει ως συνέπεια η εταιρεία να ξεκινήσει τη διάνοιξη των δρόμων, μέσω των οποίων τα φορτηγά θα μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες στο σημείο χωροθέτησης, χωρίς να περιμένει καμία από τις δύο αποφάσεις (ΣτΕ, Αίτηση Αναστολής Εργασιών).
Όπως διαπιστώνει κανείς από τις φωτό 1 και 2, τα έργα της οδοποιοίας γίνονται σε παρθένες δασικές εκτάσεις.
- Επειδή είναι βέβαιο ότι το αιολικό στα Κουλέντια και οι δρόμοι που θα διανοιχθούν αποτελούν τον "Δούρειο Ίππο" για την εγκατάσταση και άλλων χωροθετημένων αιολικών κατά μήκος της Χερσονήσου του Μαλέα
- Επειδή ακριβώς τον ίδιο στόχο έχει και η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση του δικτύου των πυλώνων ΥΤ κατά μήκος του Δήμου Μονεμβασίας, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου
ο Σύλλογος "ΑΡΤΕΜΙΣ" καλεί τους δημότες του Δήμου Μονεμβασίας, αλλά και όλους τους Λάκωνες να στηρίξουν τους κατοίκους της Χερσονήσου του Μαλέα στον αγώνα τους κατά των αιολικών στον τόπο τους και κατά της εγκατάστασης των πυλώνων ΥΤ που τα εξυπηρετούν.





Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου ''ΑΡΤΕΜΙΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου