Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

Προχωρά κανονικά η κατασκευή των Τεχνικών Διοχέτευσης Ομβρίων στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.
Θα κατασκευαστούν τεχνικά σε 3 σημεία του οικισμού, ώστε να παροχετεύονται τα όμβρια ύδατα, καθώς ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας έχει χτιστεί σε μια μεγάλη χρονικά περίοδο και χωρίς πάντα να εφαρμόζεται ο ρυμοτομικός σχεδιασμός. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2017 και λόγω των δαιδαλωδών διαδικασιών για την εκτέλεση δημοσίων έργων, ξεκίνησε να υλοποιείται τώρα.
Στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, ο Δήμος μας έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ο οικισμός που δέχεται τη μεγαλύτερη τουριστική επιβάρυνση αφού διαθέτει τις περισσότερες κλίνες στο νησί.
Συγκεκριμένα:
- Ξεκίνησε το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης - βελτίωσης της οδού Αγίας Πελαγίας προς Αγία Αναστασία που χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κατά το υπόλοιπο μέρος από την Περιφέρεια Αττικής.
- Δημοπρατείται μέσα στο 2018 η ανακατασκευή της παιδικής χαράς και η ολοκλήρωση του παραλιακού φωτισμού (β΄ φάση) μέχρι το Νέο Κόσμο.
- Εντάχθηκε η τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς στο Νηπιαγωγείο, μέσω του προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".
- Εντός των επομένων εβδομάδων ολοκληρώνονται τμηματικές ασφαλτοστρώσεις εντός του οικισμού.
- Αναμένεται η τελική χωροθέτηση - αδειοδότηση για την δημοπράτηση της μονάδας αφαλάτωσης 1.200 κυβικών νερού ημερησίως, που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
- Εντός του καλοκαιριού δημοπρατείται το μεγάλο έργο του νέου δικτύου ύδρευσης σε όλο τον οικισμό, με προϋπολογισμό 3.100.000€ και χρηματοδότηση την Περιφέρεια Αττικής. Ένα έργο που έμενε επί 15 χρόνια στις υποσχέσεις.
- Οδεύει προς Προγραμματική Σύμβαση και δημοπράτηση η αποκατάσταση του Τοιχίου της παραλιακής οδού, με χρηματοδότηση 100.000€ από την Περιφέρεια Αττικής και αξιοποίηση προϋπάρχουσας μελέτης που παρέμενε αναξιοποίητη.
- Τοποθετήθηκαν τα όργανα Gym Park και θα τοποθετηθούν και άλλα εντός του έτους.
- Ο Δήμος μας εξακολουθεί να διεκδικεί την παράδοση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, του κτιρίου του παλαιού Τελωνείου προς αξιοποίηση.
- Σε συνεργασία με τους Φίλους Μουσείων Κυθήρων, προχωρούν οι μελέτες για την μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του οικισμού, σε ένα μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Μετανάστευσης, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το νησί και θα παρουσιάζει την ιστορία της κυθηραϊκής μετανάστευσης διαχρονικά.
Το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των λυμμάτων του οικισμού, μπαίνει σε φάση επίλυσης, καθώς μέσα στο 2018 - αρχές του 2019 θα έχει δημοπρατηθεί η Μελέτη Σκοπιμότητας για την Κατασκευή Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στον οικισμό, με χρηματοδότηση 30.000€ από την Περιφέρεια.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ένα τεράστιας σημασίας έργο μπαίνει σε φάση επίλυσης. Και πολλά άλλα...
Χάρη στην επιμονή, στο όραμα και στη διαρκή μεθοδική δουλειά αιρετών, υπαλλήλων και τεχνικών.




Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης
(facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου