Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ - Η 155η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Με εξαιρετική λαμπρότητα τελέστηκε χτες η Επέτειος των 155 ετών από την ενσωμάτωση των Επτανήσων με την Μητέρα-Πατρίδα στα Κύθηρα, παρουσία της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γεώργιου Βασιλειάδη. Την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Την 21η Μαΐου τα Επτάνησα γιορτάζουν το έπαθλο για τους αγώνες και τις θυσίες ενός μέρους του Ελληνικού Έθνους που δε δέχτηκε παθητικά την κατάπνιξη των πόθων του. Από αυτούς τους αγώνες ξεπήδησε ο Ριζοσπαστισμός ο οποίος οδήγησε στην Ένωση των νησιών μας με την Ελλάδα.
Ας μνημονεύσουμε τα λόγια του Ριζοσπάστη βουλευτή Ιωάννη Δετοράτου-Τυπάλδου: «Επειδή η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης εκάστου λαού είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα διακηρύττει ότι η ομόθυμος, στερεά και αμετάτρεπτος θέληση του Επτανησιακού λαού, είναι η ανάκτηση της ανεξαρτησίας τους και η ένωση αυτού με το λοιπό Έθνος του, την απελευθερωμένη Ελλάδα.».
Με συνδυασμό από Ελληνικά και Βυζαντινά στοιχεία και επιρροές από τους Ενετούς και τους Άγγλους, τα Επτάνησα –κατά την ένωσή τους με την Ελλάδα– έφεραν μαζί τους και την λόγια δυτική κουλτούρα τους με την πλούσια μουσική παράδοση και την γνωστή σε όλους μας Επτανησιακή Μουσική Σχολή.


Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου