Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ


Προ έτους περίπου η Αρχαιολογική Υπηρεσία ζήτησε από το Δήμο Κυθήρων την έκφραση γνώμης για  την σχεδιαζόμενη μεγάλη επέκταση της αρχαιολογικής ζώνης στην Παλαιόπολη των Κυθήρων. Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του στην ανωτέρω σχεδιαζόμενη επέκταση.
Ως γνωστόν πρωταρχικό καθήκον του δημάρχου σύμφωνα με το νόμο είναι η πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια η αρχαιολογική υπηρεσία προέβη στην επέκταση της αρχαιολογικής ζώνης δεσμεύοντας μια κυριολεκτικά τεράστια έκταση στην περιοχή της Παλαιόπολης. Όταν οι κάτοικοι της περιοχής παραπονέθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις από ανώτερους υπαλλήλους της υπηρεσίας πήραν την απάντηση: « Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το  θέμα αυτό δεν παρέστη κανείς από το Δήμο Κυθήρων για να υποστηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ».
Απ’ ότι φαίνεται, και σε αυτό το θέμα όπως και στο δασικό,  ο δήμαρχος Κυθήρων θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδιος να στηρίζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τα συμφέροντα των πολιτών!
Τώρα θ’ αρχίσουν τα ατελείωτα προβλήματα για τους κατοίκους που έχουν ιδιοκτησία γης  στην περιοχή.

Φατσέας Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό
Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου