Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

''ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ'' - ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ, ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΝΟ2

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού του κ. Παναγόπουλου αναφερθήκαμε ήδη, τονίζοντας την επάναληψη έργων και δράσεων που είτε ήδη υλοποιούνται είτε έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Αναρωτιόμαστε κιόλας γιατί συμμετέχει στις εκλογές ως αντίπαλος μας αφού συμφωνεί σε τόσο μεγάλο βαθμό με τα πεπραγμένα μας και τον σχεδιασμό μας!
Μετά την ενδεικτική λίστα με τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ο κ. Παναγόπουλος, θα σταθούμε λίγο πιο αναλυτικά σε μερικές ακόμα από τις εξαγγελίες του κ. Παναγόπουλου έτσι ώστε να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά την επιμονή του σε λύσεις που δεν είναι εφικτές ή/και άμεσα υλοποιήσιμες, όπως υπόσχεται συνεχώς.
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟI ΣΤΑΘΜΟI: η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πλήρωσε μια μελέτη για έναν νέο βρεφονηπιακό σταθμό σε ιδιόκτητο οικόπεδο στις Καρβουνάδες. Το κόστος του έργου για ένα κτήριο περίπου 350 τ.μ. ήταν 1.700.000€, δηλαδή σχεδόν 5.000€/τ.μ., ακριβότερο δηλαδή ακόμα και από την ανέγερση πολυτελούς κατοικίας στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών!
Η δική μας Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι στο νησί πρέπει να υπάρχουν 2 παιδικοί σταθμοί, για λόγους εξυπηρέτησης των κατοίκων και ισότιμης πρόσβασης των οικογενειών σε αυτούς (σήμερα πολλές οικογένειες του βορείου τμήματος δεν στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό λόγω απόστασης). Θυμίζουμε ότι για τον παιδικό σταθμό δεν υπάρχουν μισθωμένες μεταφορές όπως με τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς δε συνιστά υποχρεωτική εκπαίδευση, συνεπώς η δημιουργία δεύτερου παιδικού σταθμού στα Λογοθετιάνικα θα ανακουφίσει σημαντικά πολλές οικογένειες και θα επαυξήσει τις δυνατότητες του Δήμου για φοίτηση περισσότερων παιδιών
Αναβαθμίσαμε τον παιδικό σταθμό των Φρατσίων σε όλα τα επίπεδα και εκδώσαμε την άδεια λειτουργίας που δεν υπήρχε, ενώ τον ενισχύσαμε σε μέσα και προσωπικό. Δημοπρατούμε (ευελπιστούμε εντός του έτους) το νέο παιδικό σταθμό στα Λογοθετιάνικα –αξιοποιώντας και ανακατασκευάζοντας το υπάρχον παλαιό σχολικό κτίριο- που θα εξυπηρετήσει το σύνολο του βορείου τμήματος των Κυθήρων, με προϋπολογισμό 300.000€ και έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΩΡΑΣ: είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θέσαμε στην ηγεσία της Αεροπορίας το 2015. Το κτήριο και η έκταση ανήκουν στο Ταμείο Αεροπορικής Αμύνης (ΤΑΑ) με βάση διαθήκη ειδικού σκοπού που συντάχθηκε το 1951. Δυστυχώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλά και τις διαδικασίες του ΤΑΑ, η έκταση δεν μπορεί να παραχωρηθεί στο Δήμο και εξετάζουμε την πιθανότητα μακροχρόνιας μίσθωσης.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: το θέμα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης εδώ και χρόνια. Το Ανοιχτό Θέατρο, όπως όλοι γνωρίζουν, έχει κατασκευαστεί χωρίς καμία άδεια και έχει μόνο τα τσιμέντα των κερκίδων και καμία άλλη υποδομή. Για την ολοκλήρωση του Θεάτρου πρέπει να εκπονηθούν 5 διαφορετικές μελέτες, να εκτελεστούν οι σχετικές εργασίες (π.χ διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ασφαλής πρόσβαση, πυρόσβεση, τουαλέτες κτλ) ώστε ο χώρος να καταστεί λειτουργικός και, κυρίως, ασφαλής για να λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Οι μελέτες με π/υ 40.000€ δημοπρατούνται μέσα στους επόμενους 2 μήνες και θα ολοκληρωθούν σε περίπου 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Μετά θα πρέπει να εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να βρεθεί χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια.
Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Από το 2014 πορευόμαστε λέγοντας μόνο την αλήθεια χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις για πρόσκαιρα οφέλη. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε ευχάριστοι. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και είμαστε!

Πηγή: kainourgiamera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου