Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/3

Την Παρασκευή 20-03 έλαβε χώρα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις νέες ειδικές διατάξεις για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Ελήφθησαν αποφάσεις για τρέχοντα δημοτικά έργα και έγινε αποδοχή των εξής μελετών έργων που θα δημοπρατηθούν στους επόμενους μήνες:
1. «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης Βιαραδίκων» με προϋπολογισμό 60.000€ με το ΦΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει επίστρωση του γηπέδου με σύγχρονο συνθετικό τάπητα (ταρτάν), διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, δίκτυο φωτισμού, κατασκευή αλτάνας και λοιπές ανακαινιστικές εργασίες. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 28-04-2020.
2. «Συντήρηση Κτηνιατρείου Χώρας» με προϋπολογισμό 35.000€ με το ΦΠΑ. Θα γίνει γενική οικοδομική συντήρηση του κτηρίου προκειμένου να αρχίσει να επαναλειτουργεί ως κτηνιατρείο καθώς υπάρχει η δέσμευση της Περιφέρειας για αποστολή κτηνιάτρου και γεωπόνου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 09-05-2020.
3. «Κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης» με προϋπολογισμό 74.000€ με το ΦΠΑ που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης από τη θέση «Προγκί» προς «Διακοπουλιάνικα» και από τη θέση «Πετρουλού» προς «Αγ. Πελαγία» με στόχο την ενίσχυση της υδροδότησης των περιοχών. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 14-04-2020.
4. «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων ύδρευσης» με προϋπολογισμό 80.000€ με το ΦΠΑ που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιλαμβάνει την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης από τη δεξαμενή του Μαραθέα μέχρι τις Καρβουνάδες, που είναι ένα πολύ κομβικό σημείο από το οποίο υδρεύεται μια πολύ μεγάλη περιοχή και παρουσιάζει συχνές βλάβες. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για το επόμενο τρίμηνο μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΕΣΗΔΗΣ.
5. «Τσιμεντόστρωση δρόμου Καμαρέλας Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό 40.000€ με το ΦΠΑ. Θα γίνει τσιμεντόστρωση της χωμάτινης οδού προς την Καμαρέλα των Αντικυθήρων που αποτελεί πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η δημοπρασία προγραμματίζεται για τις 14-05-2020.
Τέλος ανακοινώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής 20-03 φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά το παραλιακό μέτωπο από τον Ιερό Ναό της Αγ. Πελαγίας μέχρι και μετά την παραλία του Νέου Κόσμου, με σύγχρονα φωτιστικά τύπου led, προσαρμοσμένα στην άποψη της τοπικής κοινωνίας. Το έργο είναι δαπάνης 73.160€ με το ΦΠΑ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή, παρά τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η Χώρα μας αλλά και η Αυτοδιοίκηση λόγω της πανδημίας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικά έργα και δράσεις ανάπτυξης για όλο το νησί.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου