Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΈΡΓΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


Θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους και δημότες του νησιού ότι τα έργα στο Δήμο μας συνεχίζονται κανονικά, με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας που έχουν θεσπιστεί τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τα τεχνικά συνεργεία. Είναι προφανές βέβαια ότι θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από τα χρονοδιαγράμματα καθώς παρατηρούνται ελλείψεις υλικών και πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού. Όμως η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει κενό στην εκτέλεση των έργων.
Η αποκατάσταση της οδού στον «Κουκο» ολοκληρώθηκε και απομένει ο ασφαλτοτάπητας. Το νέο δίκτυο φωτισμού στην Αγ. Πελαγία ολοκληρώθηκε. Ο δρόμος στο Μελιδόνι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ ολοκληρώνεται η ανάπλαση της Πλατείας του Αβλέμωνα και ξεκίνησε η κατασκευή της νέας δεξαμενής στην Πλατειά Άμμο. Ακολουθούν η συντήρηση του Γυμνασίου-Λυκείου, η ανάπλαση του Belvedere, ο παραλιακός φωτισμός στο Καψάλι, η ανάπλαση του τοιχίου της Αγ. Πελαγίας, ο περιφερειακός δρόμος Ποταμού Αντικυθήρων, το Μνημείο των Σφουγγαράδων στα Αντικύθηρα, ενώ το νέο γήπεδο στο Μανιτοχώρι προχωράει κανονικά όμως θα υπάρξει καθυστέρηση καθώς μέρος των υλικών προέρχεται από το εξωτερικό.
Επιπλέον συνεχίζεται κανονικά η εκπόνηση των μελετών του Βιολογικού Καθαρισμού της Αγ. Πελαγίας, το Master Plan τουριστικής προβολής, το Master Plan διαχείρισης υδατικών πόρων, το Destination Branding για τα οποία θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση στο μέλλον.
Τέλος καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την δημοπράτηση νέων έργων και έχουν ήδη προγραμματισθεί δημοπρατήσεις για το επόμενο τρίμηνο: Γήπεδο Βιαραδίκων, Κτηνιατρείο Χώρας, Νέα Δίκτυα Ύδρευσης, Παραλλαγές Δικτύων Ύδρευσης, Δρόμος «Βεργωμένου», Νέο Δίκτυο Ύδρευσης Αγ. Πελαγίας, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση και υπογραφή σύμβασης για τις 5 δημοπρασίες που έχουν ήδη διεξαχθεί: Νέα Ψηφιακά Υδρόμετρα, Συντήρηση Επαρχείου, Seatracks, Παιδικές Χαρές και Μελέτες Θεάτρου Ποταμού.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους, ΠΔΕ, Περιφέρεια και ΕΣΠΑ και η Δημοτική Αρχή δεν θα παύσει να υλοποιεί το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που με πολύ δουλειά και κόπο έχει καταφέρει να αυξήσει τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου