Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Βεβαίως και πρέπει να τηρούνται οι Νόμοι. Όμως, ένας υποδειγματικός, γλυκύς και προσηνής Ιεράρχης, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας, είναι και αυτός άνθρωπος και μπορεί να κάνει ένα -ανθρώπινο- λάθος. Είναι όμως λάθος; Aυτόν τον άνθρωπο, που λειτούργησε βάσει της Πίστης μας, δεν είναι πρέπον να τον διαπομπεύει κανείς, μεγιστοποιώντας ένα -μικρό βασικά- θέμα στο Πανελλήνιο και -άκουσον, άκουσον- προσάγοντάς τον στην Αστυνομία! Τέτοια αντιμετώπιση του αγαθού αυτού ανθρώπου εκθέτει όλους μας.
Έλαβε κανείς υπ’ όψιν πόση αγαλλίαση ένοιωσαν οι πιστοί Χριστιανοί όταν άκουσαν τις καμπάνες της Εκκλησίας για τους Χαιρετσμούς της Παναγίας μας, έστω και άν οι ίδιοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους; Έλαβε κανείς υπ’ όψιν, ότι το κυριώτερο που έχουμε ανάγκη, ιδίως στις παρούσες συνθήκες, είναι η πίστη στον Θεό; Λέτε να μην ήξερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ότι θα δεχθεί επίθεση; Και όμως, άνοιξε τις Εκκλησίες, γιατί αυτό θέλουν οι Έλληνες. Αυτό είναι η Ελλάδα.
Έψαλε το «Τη Υπερμάχω», γιατί Αυτή είναι που διαχρονικά σώζει το Έθνος μας και γιατί Αυτήν έχουμε ανάγκη αυτήν την εποχή, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Με τιμή Γεώργιος Εμμ.Χαρχαλάκης

3 σχόλια: