Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ - ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ Ή ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ



Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών για την πανδημία του SARS-CoV-2, όμως θέλουμε να τονίσουμε, ότι πρέπει να αποφεύγεται η διάδοση ανυπόστατων πληροφοριών, γιατί δημιουργείται πανικός και διαταράσσεται η ψυχολογική ηρεμία της τοπικής κοινωνίας, κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχή έκβαση της μάχης με το νέο κορονοϊό.
Το νοσοκομείο μας από την πρώτη στιγμή εναρμονίστηκε πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας και εφάρμοσε όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του ιού. Επίσης προετοιμάστηκε κατάλληλα για την αντιμετώπιση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Μέχρι σήμερα δεν διαχειρίστηκε κανένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid 19. Μια περίπτωση με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού τις προηγούμενες ημέρες, κρίθηκε ύποπτη και άμεσα απομονώθηκε στους ειδικά διαμορφωμένους για το σκοπό αυτό θαλάμους. Απεστάλη δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο βγήκε αρνητικό για κορονοϊό. Ο ασθενής συνεχίζει να νοσηλεύεται, η πορεία του εξελίσσεται ομαλά και τις επόμενες μέρες θα πάρει εξιτήριο. Επίσης προληπτικά, εστάλη ένα ακόμη δείγμα για ιατρό που εμφάνιζε συμπτώματα. Και αυτό το δείγμα ήταν αρνητικό. Επομένως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει ούτε και διακομίστηκε κανένα επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα στο νοσοκομείο.
Όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μας, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίθηκε και είναι έτοιμο ξανά να ανταποκριθεί με επαγγελματισμό και επιτυχία στο καθήκον του.
Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αντιθέτως πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του ιού. Η πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων και των οδηγιών των αρμοδίων, είναι μονόδρομος.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πηγή: Κώστας Καψάλης - Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων
Φωτογραφία αρχείου Παναγιώτη Μπαχτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου