Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΙΣΧΥΡΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΆΝΕΜΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (30/1) - ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ισχυροί Νοτιοδυτικοί άνεμοι, με κατά τόπους επικίνδυνες ριπές, σαρώνουν τα Κύθηρα από το μεσημέρι της Παρασκευής 30/1. Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι κάτοικοι είναι καλό να προσέχουν στις μετακινήσεις τους.
Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήδη έκαναν την εμφάνισή τους κάποιες ζημιές στην περιοχή μας. Σημαντικότερη και πιο επικίνδυνη μέχρι στιγμής αυτή στην περιοχή των Βαλεντιανίκων στην είσοδο της Χώρας Κυθήρων. Γύρω στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής εντοπίσαμε σιδερένιο τμήμα περίφραξης (χοντρό πλέγμα) αγροτεμαχίου, που είχε φύγει από την θέση του και βρέθηκε να καλύπτει σχεδόν το μισό οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου. Αμέσως ενημερώσαμε το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων κι εκείνοι ειδοποίησαν το Τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων. Σε λίγη ώρα στην περιοχή έσπευσε πυροσβεστικό όχημα και το πλήρωμά του απομάκρυνε με ασφάλεια το βαρύ συρματόπλεγμα.
Επίσης σε όλους σχεδόν τους οικισμούς και τους δρόμους εντοπίσαμε πεσμένους πλαστικούς κάδους τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις ο δυνατός άνεμος τους είχε σύρει στη μέση του δρόμου, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς της περιοχής μέχρι τα ακραία καιρικά φαινόμενα να εξασθενήσουν.
Το τμήμα του πλέγματος που έχει πέσει στο δρόμο 
Ένας από τους πολλούς πεταμένους από τον αέρα κάδους, στην περιοχή των Φατσαδίκων, στη μέση του κεντρικού δρόμου.
Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου