Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.12.2016

Ορκίστηκαν ενώπιον του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και παρόντων των υπαλλήλων του Δήμου μας, οι υπάλληλοι ανταποδοτικών υπηρεσιών που είχαν κριθεί διοριστέοι με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2009 και έκτοτε εργάζονταν με καθεστώς ορισμένου χρόνου, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η μονιμοποίησή τους λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μετά το 2010. Η μονιμοποίηση κατέστη εφικτή με βάση τις προβλέψεις του Ν. 4368/2016, ενώ είχαν γίνει σχετικές ενέργειες από πολλούς Δήμους προς τα αρμόδια Υπουργεία. Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 27/12 στο Δημαρχείο Κυθήρων, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης καλοσώρισε τους υπαλλήλους στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου και δήλωσε τα ακόλουθα:

"Από σήμερα έχετε και επίσημα όλα τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου. Με την ορκωμοσία σας λύνεται ένα πολυετές καθεστώς εργασιακής ομηρίας, ενώ ήδη εντός του Ιανουαρίου ο Δήμος μας θα στελεχωθεί με έναν μόνιμο υδραυλικό και αναμένεται η μονιμοποίηση 3 οδηγών και ενός ακόμα υδραυλικού, όλοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2009 που παρέμεναν αδιόριστοι. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και την ΚΕΔΕ, καθώς πολλοί Δήμοι της Χώρας που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με αδιόριστους υπαλλήλους από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, βρήκαν συμπαραστάτη στα ανώτερα όργανα των Δήμων και έτσι σήμερα το πρόβλημα αυτό έχει πλέον επιλυθεί".

Το λόγο έλαβε και ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης, ενώ ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να εγκριθούν νέες προσλήψεις σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς μετά τις συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις υπαλλήλων από τον Δήμο μας, η κατάσταση είναι οριακή. 

Το προσωπικό είναι ελάχιστο, η γραφειοκρατία και οι ανάγκες διευρύνονται διαρκώς και εξ ανάγκης πολλές υπηρεσιακές εργασίες καθυστερούν λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης στο προσωπικό διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών. 





και το video από την ορκωμοσία


Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Δελτίο Τύπου: kythira.gr
Φωτογραφίες - κάμερα: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo
Φωτογραφία: Παναγιώτης Γιαννιώτης
Video: TSIRIGOTV.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου