Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Η ΝΕΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΟΥΓΚΑΝΤΑ & Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ

Στα Κύθηρα βρέθηκαν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο ιερέας Αριστοτέλης Ασίμοε με καταγωγή  από την Ουγκάντα μαζί με την πρεσβυτέρα σύζυγό του Μαγδαληνή Νακάνουατζ, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Το νεαρό ανδρόγυνο μετά την πρόσφατη χειροτονία του πατρός Αριστοτέλη θα επιστρέψει μόνιμα στην Ουγκάντα, αναλαμβάνοντας ένα σπουδαίο έργο ιεραποστολής στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας που ακόμα δεν υπάρχει Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα.
Οι συνθήκες που τους περιμένουν είναι αντίξοες και οι υποδομές είναι κάτι χειρότερο από υποτυπώδεις, ωστόσο με πολύ πίστη και αγάπη στην καρδιά τους ξεκινούν αυτό το νέο ταξίδι στη ζωή τους με σκοπό μεταδώσουν την ορθόδοξη πίστη δημιουργώντας παράλληλα και τις κατάλληλες υποδομές.
Πρώτος στόχος είναι η ανέγερση ενός ορθόδοξου ναού, στην περιοχή Ρουμπάλε στη νοτιοδυτική της Ουγκάντα, του οποίου μετά από την πρόταση του Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ θα αφιερωθεί στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Αν αυτό επιτευχθεί ίσως θα είναι ο πρώτος ναός της Παναγίας μας Μυρτιδιώτισσας στην «Μαύρη Ήπειρο».
Αρωγοί σε αυτή τους την προσπάθεια είναι φυσικά ο Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιωνάς, η συνοδική Μονή της Χρυσοπηγής, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, οι πνευματικοί τους και φυσικά όποιος θα ήθελε να βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα.
Παρακάτω θα ακούσετε την συνέντευξη που έδωσαν στον σταθμό μας για το εγχείρημά τους αυτό καθώς και θα δείτε φωτογραφικό υλικό από την παρουσία τους στα Κύθηρα.


ακούστε τη συνέντευξη:


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: πρεσβυτέρα Μαγδαληνή Νακάνουατζ, Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου