Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη, διάβασα την ανακοίνωση του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου κ. Παν. Μεγαλοκονόμου, που αφορά στα «πεπραγμένα», σ` αυτό το λίγο διάστημα της θητείας του, του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας των νησιών μας. Συγκεκριμένα για τη διάθεση του πασίγνωστου πλέον ποσού, σε τσιμεντοστρώσεις οδών.
Διάβασα με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη και το όνομα της αφεντιάς μου,    (μεταφέρω αυτολεξεί),   και ο συνδυασμός του Κου Δημητρίου Λουράντου έχουν την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή τους να εκλέξουν τους ανθρώπους αυτούς που με τις πράξεις τους δείχνουν ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να δώσω κάποιες λίγες περισσότερες απαντήσεις στο δημοσίευμα του συναδέλφου.
Πριν λίγους μήνες εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής. Κλήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, για να προτείνουν συναινετικά, τα πρόσωπα που θα ήταν υποψήφια για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οποιοσδήποτε πολίτης δε θα μπορούσε να είναι. Η παράταξη στην οποία ανήκει ο κ. Μεγαλοκονόμος ήταν η μόνη που αρνήθηκε και δεν πήρε μέρος, αλλά πρότεινε υποψηφίους δικής της επιλογής. Και θεμιτό και νόμιμο καθόλα είναι, αλλά δεν είναι συναινετικό.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής είναι πλήρως ανεξάρτητα, αυτεξούσια και το Συμβούλιο δεν είναι και δεν νοείται να είναι υποχείριο κανενός. Είναι ανεξάρτητος ΟΤΑ, με δικές του λειτουργίες και μακάρι να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι.
Ζήτησα πλήρη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Π. Κομηνό για τα συγκεκριμένα έργα. Όχι μόνο έλαβα αυτή την ενημέρωση, αλλά με μεγάλες λεπτομέρειες, ως ομολογουμένως δεν όφειλε. Και όχι μόνο αυτό. Μου έγινε και δια ζώσης λεπτομερής υπόδειξη των περισσοτέρων σημείων που έγιναν τα έργα.
Πριν απαντήσω στα τρία σημεία που υποδεικνύει ο συνάδελφος κ. Μεγαλοκονόμος ότι θα πρέπει να πράξω στην πρώτη δημοσίευσή του, θα ήθελα να γίνει ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής κύριος Κομηνός, δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Παράταξης της οποίας ηγούμαι χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε συμφώνησα απόλυτα με την πρόταση του Δημάρχου στο πρόσωπό του. Το ότι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο , ο Σπύρος ο Κουσουρής,  ήταν και είναι μέλος της Παράταξης, αλλά και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξή μας, αλλά και πρότασή μας σαν υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας και πρώτο αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου, ήταν και είναι μεγάλη και τιμή για μας.
   Επομένως θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα. Ότι οι προτάσεις της Παράταξής μας, για υποψήφια μέλη της Επιτροπής, ήταν ομόφωνα οι Γιάννης Χαρατζάς εκλεγμένο μέλος πλέον του Συμβουλίου και ο Σπύρος Κουσουρής τον οποίο προηγουμένως ανέφερα. Να αναφέρω εδώ για το τακτικό μέλος της Επιτροπής Γιάννη Χαρατζά, ότι και σαν παράταξη και σαν άτομο, αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γι` αυτόν και τη μέχρι τώρα προσφορά του.
Να απαντήσω τώρα στις τρεις προτάσεις παρατηρήσεις του κυρίου Π. Μεγαλοκονόμου, όσο με αφορά,  που τις αναφέρει εγκαλώντας με, αφού τις παραθέσω επίσης αυτολεξεί :
Ο Δήμαρχος, η δημοτική πλειοψηφία αλλά και ο συνδυασμός του Κου Δημητρίου Λουράντου έχουν την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή τους να εκλέξουν τους ανθρώπους αυτούς που με τις πράξεις τους δείχνουν ότι το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και για αυτό τους καλώ:
1.   Να καταγγείλουν δημόσια το συμβούλιο της επιτροπής για την πράξη τους αυτή  και σε κάθε περίπτωση να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα
2.  Να αναζητήσουν όλα τα σημεία που διατέθηκε αυτό το σκυρόδεμα των 18.798,00 ευρώ και εάν αυτά δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ή η προμήθεια του δεν έγινε σύμφωνα με το νόμο, να μην πληρωθούν από την επιτροπή και να καταλογιστούν στους υπευθύνους
3.  Ο Δήμαρχος να καλέσει άμεσα το Συμβούλιο της Εγχωρίου Περιουσίας για ετήσιο απολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο ως οφείλει και έπρεπε ήδη να έχει κάνει στα πλαίσια των καθηκόντων του για τα έτη 2015, 2016

Όσον αφορά το πρώτο:  Συγχαίρω το Συμβούλιο της Επιτροπής γι` αυτή τους την πρωτοβουλία. Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι η τελευταία.

Όσον αφορά το δεύτερο:  Ήδη το έπραξα αναλυτικά. Αν ο συνάδελφος κ. Π. Μεγαλοκονόμος,  θεωρεί ότι αυτές οι ενέργειες του Συμβουλίου έβλαψαν το Δημόσιο συμφέρον, οφείλει να στείλει το θέμα στον Εισαγγελέα   ΧΘΕΣ.

Όσον αφορά το τρίτο:  Δεν οφείλω να απαντήσω τίποτα επ` αυτού, γιατί η παρατήρηση αφορά στο Δήμαρχο.

Κλείνοντας θα ήθελα πάλι αυτολεξεί να αναφέρω μία φράση του συναδέλφου κυρίου Π. Μεγαλοκονόμου, που την αναφέρει στην δεύτερη ανακοίνωσή του :

Όλοι γνωρίζουμε τους πάντες, τους χαρακτήρες τους, τις διαδρομές τους, τις νοοτροπίες τους, τις επιδιώξεις τους.

Σε αυτή τη φράση, δε μπορώ να προσθέσω ούτε να αφαιρέσω τίποτα στο κείμενο του κ. Μεγαλοκονόμου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία.
Δημήτρης Λουράντος

Πηγή: Δημήτρης Λουράντος
Φωτογραφία: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου