Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "RENA'S" ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ... ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ξεκίνησε με μοναδικό σύμμαχο την αγάπη να δημιουργεί τα αγαπημένα της γλυκά, αγωνίστηκε σκληρά όντας άριστη επαγγελματίας και τελειομανής στη δουλειά της, δεν πρόδωσε ποτέ την αγάπη του κόσμου, τα γλυκά της συνόδεψαν στις σημαντικότερες στιγμές τους Κυθηρίους αλλά και τους ομογενείς μας, ενώ διαχρονικά το μαγαζί της αποτέλεσε κάτι παραπάνω από ένα ζαχαροπλαστείο, ήταν ένα σημείο αναφοράς για την τοπική μας κοινωνία. Όμως ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να μείνει ανεπηρέαστος από το πέρασμα του χρόνου, έτσι μετά από 23 χρόνια η κα. Ειρήνη Καλοκαιρινού - Οικονόμου, η δική μας Ρένα κλείνει το κύκλο του πιο επιτυχημένου ζαχαροπλαστείου στα Κύθηρα, του ζαχαροπλαστείου της.
Το ταξίδι για το ζαχαροπλαστείο Rena's στο Λιβάδι αλλά και για την ίδια την Ρένα ξεκινάει στις 26 Δεκεμβρίου του 1993, ημέρα που ανοίγει επίσημα το μαγαζί της, που έμελλε να μας γλυκαίνει για παραπάνω από 2 δεκαετίες.
Νέα στον χώρο αυτό αλλά με πολύ όρεξη και αγάπη γι αυτό που κάνει, έχει σαν πρότυπο και συνοδοιπόρο στο εγχείρημά της την μητέρα της κα. Διαμάντα Πετροχείλου, η οποία την μυεί στα παραδοσιακά γλυκά, τα οποία αποτέλεσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των γλυκών του ζαχαροπλαστείου της.
Το ζαχαροπλαστείο Rena's ήταν το πρώτο οργανωμένο ζαχαροπλαστείο στο νότιο τμήμα των Κυθήρων. Η Ρένα πρωτοπορεί και όλα της τα γλυκά παρασκευάζονται στο εργαστήριο της στα Κύθηρα. Φτιάχνει νέα γλυκά και προσφέρει μια ποικιλία επιλογών που μέχρι τότε την έβρισκες μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Όλα της τα γλυκά φτιάχνονταν με πολύ μεράκι, ωστόσο αυτά που ξεχώρισαν όλα αυτά τα χρόνια είναι το λαχταριστό προφιτερόλ της, τα χειροποίητα σοκολατάκια της με φρούτα και ξηρούς καρπούς, τα ταψάκια με το σιροπιαστό κανταΐφι και φυσικά οι τσιριγώτικοι ροζέδες της.
Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο παγωτό παραγωγής της, το οποίο παρασκευαζόταν αποκλειστικά με ντόπιο αγελαδινό γάλα από τα Φράτσια, όσο δύσκολο κι αν ήταν ειδικά τα καλοκαίρια που το νησί γνώρισε μεγάλες δόξες, η Ρένα δεν δέχθηκε ποτέ να κάνει εκπτώσεις ή να αλλάξει το προϊόν της, επιλέγοντας πάντα την ποιότητα από την ποσότητα.
Μετά από 23 χρόνια η Ρένα αυτό που κρατάει είναι η αγάπη του κόσμου, ενώ αυτό που θα της λείψει περισσότερο όπως μας εκμυστηρεύτηκε είναι η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο.
Απόλυτα συνειδητοποιημένη χαίρεται την κάθε στιγμή στο μαγαζί της παρέα με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες μέχρι και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, που θα είναι και η τελευταία ημέρα λειτουργίας του ζαχαροπλαστείου που δημιούργησε, αγάπησε κι έζησε μαζί του μέχρι τώρα.
Φυσικά στη ζωή όταν κάτι τελειώνει κάτι νέο γεννιέται και η Ρένα είναι χαρούμενη γιατί το ζαχαροπλαστείο της θα συνεχίσει να λειτουργεί, φυσικά υπό νέα διεύθυνση και με άλλη μορφή.
Κλείνοντας τη συζήτησή μας η Ρένα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια την οικογένειά της που τη στήριξε όσο κανείς όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεργάτες της έναν προς έναν για την προσφορά τους στο μαγαζί και ειδικά την κα. Ελένη Κασιμάτη που ήταν δίπλα της 22 χρόνια όπως και την δεσποινίδα Σοφία Μεγαλοκονόμου τα τελευταία τριάμισι χρόνια, τους γείτονες της για την καλή συνύπαρξη, αλληλοβοήθεια κι επικοινωνία που είχαν, τους ανθρώπους των τοπικών και δημόσιων υπηρεσιών (κυρίως της ΔΕΗ και της Ύδρευσης του Δήμου) για την σημαντική βοήθεια σε δύσκολες καταστάσεις και φυσικά όλο τον κόσμο, κατοίκους κι επισκέπτες, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που την περιέβαλλαν αλλά και την υποστήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.
Εμείς την ευχαριστούμε πολύ για τις γλυκιές αναμνήσεις που θα 'ναι πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μας.

Το ζαχαροπλαστείο Rena's στο Λιβάδι όταν πρωτοάνοιξε το 1993:



Η κα. Ρένα Καλοκαιρινού - Οικονόμου, ίσως στην πιο χαρακτηριστική θέση της στο μαγαζί, υποδεχόμενη πάντα με ευγένεια και χαμόγελο τον κόσμο
Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κι αγαπημένα γλυκά του Ζαχαροπλαστείου Rena's
Τα λαχταριστά προφιτερόλ της Ρένας και στην ατομική και στην οικογενειακή τους έκδοση! Ήταν το γλυκό που αγαπήθηκε περισσότερο απ όλα τ' άλλα.






Το ζαχαροπλαστείο Rena's στο Λιβάδι Κυθήρων, όπως διαμορφώθηκε μετά την πλήρη ανακαίνισή του το 2010








Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Κείμενο - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφία: Ιππόλυτος Πρέκας - visitkythera.gr
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

1 σχόλιο:

  1. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ....Η ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ!!!!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή