Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 4,5R ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 27/12 ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ, ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ & ΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης 27/12 σε θαλάσσια περιοχή, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης Βοιών.
Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές ή τραυματισμοί.
Στη συνέχεια σε διάστημα μίας ώρας σημειώθηκαν ακόμα δύο ασήμαντες (βάση της κλίμακας Ρίχτερ) δονήσεις 2,2 και 2,3 Ρίχτερ κι ένα μικροσεισμός 1,6 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή δυτικά - βορειοδυτικά της Ελαφονήσου ενώ μετά από τρείς ώρες στη Νότια Λακωνία αυτή τη φορά σε ηπειρωτική περιοχή σημειώθηκε ασήμαντη σεισμική δόνηση 2,8R.
Και οι 4 σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν ήταν κι αυτές επιφανειακές όπως η πρώτη με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.
Δεν γνωρίζουμε αν έχουν σχέση μεταξύ τους τα παραπάνω φαινόμενα ωστόσο καταγράφουμε οτι έγιναν σε κοντινή γεωγραφική περιοχή, σε κοντινό χρόνο και με το ίδιο εστιακό βάθος.
Παρακάτω στους χάρτες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μπορείτε να δείτε ακριβώς τα επίκεντρα των αποψινών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή - Πληροφορίες: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο  - Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου