Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13.3.2017 - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά από δύο μήνες απουσίας, λόγω της ετήσιας ακινησίας του, επιστρέφει ξανά στα δρομολόγια των Κυθήρων και των Αντικυθήρων το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.
Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες εργασίες συντήρησης στο πλοίο. 
Το τελικό στάδιο περιελάμβανε τον δεξαμενισμό του πλοίου, συγκεκριμένα το  βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 28/2 το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ αναχώρησε από τη Νεάπολη Βοιών με προορισμό πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα όπου και παρέμεινε για δεξαμενισμό μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου, πραγματοποιώντας καθαρισμό της γάστρας και απαραίτητες εργασίες συντήρησης έξω από το νερό.
Στη συνέχεια το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ βγήκε από την δεξαμενή κι αφού πέρασε όλα τα απαραίτητα δοκιμαστικά από το νηογνώμονα, επέστρεψε στη Νεάπολη Βοιών την Παρασκευή 10/3.
Μαζί με την επάνοδό του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στα δρομολόγια θα έχουμε και την αύξηση των προσεγγίσεων του πλοίου στα Αντικύθηρα, με δύο δρομολόγια πλέον την εβδομάδα (βλ. ΕΔΩ), γεγονός σημαντικό και για τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού αλλά και για την βιωσιμότητα της τοπικής γραμμής, που συνδέει τα νησιά μας με τη Νεάπολη Βοιών.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα αναλυτικά το πρόγραμμα δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ αλλά και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον δεξαμενισμό του.




Στιγμιότυπο από το marinetraffic.com με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ να ταξιδεύει από τη Νεάπολη στο Πέραμα για τον δεξαμενισμό του
Φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ 






το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ έτοιμο, φρεσκοβαμμένο και καθαρό να επιστρέψει στις θάλασσές μας 


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Φωτογραφίες: Αρετή Τουρλομούση (facebook) - Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή δρομολογίων: Kithira Travel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου