Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ - ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΈΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΗΤΑΤΩΝ

Με ταχείς ρυθμούς και αμείωτη ένταση συνεχίζεται το μεγάλο έργο της ανάπλασης του οικισμού των Μητάτων, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΟΠΑΑΧ) με 154.000€ (μετά την έκπτωση). 
Η μελέτη παρέμενε αναξιοποίητη για σχεδόν 10 χρόνια, η Δημοτική μας Αρχή την επικαιροποίησε, έλαβε όλες τις εγκρίσεις και ενέταξε το έργο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ (2015) με την σημαντική συνδρομή του Τεχνικού μας Συμβούλου. Το έργο ξεκίνησε σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην μεταφορά του έργου στο νέο ΕΣΠΑ και στην έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα. Θυμίζω ότι μέσα στο Δ.Σ. είχε προταθεί από συνάδελφο της αντιπολίτευσης να ακυρώσουμε τη σύμβαση (!!!) και να επαναδημοπρατήσουμε το έργο (!!!) με την απίθανη δικαιολογία ότι το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερούσε τις διαδικασίες! Αν κάναμε κάτι τέτοιο, σήμερα η χρηματοδότηση θα είχε χαθεί και ένα χρόνιο αίτημα και όνειρο των Μητατιωτών δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Μητατιώτες είχαν ακούσει πολλές υποσχέσεις για το έργο αυτό, όπως και για την ανάπλαση στα Σκλαβιάνικα που θα εκτελέσει ο Δήμος με ίδιους πόρους. Εμείς αντί για κούφια λόγια, προτιμάμε τα έργα! Με άρτια τεχνική υποστήριξη συνεχίζουμε δυναμικά!
Φωτογραφίες από τη σημερινή (4/3) επίσκεψή μου στο έργο μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη όπου ενημερωθήκαμε από τον ανάδοχο για την πρόοδο των εργασιών. Η επίβλεψη του έργου γίνεται από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής.




Πηγή: Στράτος Χαρχαλάκης (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου