Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΗΤΑΤΩΝ 29.3.2017

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, ο Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Κύθηρα - Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα" κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τους κατοίκους των Μητάτων στο καφενείο "Η Σκάνδεια".
Οι συναντήσεις αυτές που γίνονται κάθε χρόνο σε όλες τις τοπικές κοινότητες, αποτελούν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και στόχο έχουν την άμεση επαφή με τους δημότες και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα της κάθε κοινότητας.
Τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή καλοσώρισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Σκλάβος, που τόνισε την άριστη συνεργασία με το Δήμο που έχει ήδη ορατά αποτελέσματα στην περιοχή. Όπως είναι γνωστό έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα (ανακαίνιση δημοτικών WC, φωτισμός Μνημείου Μητάτων, έργα οδοποιίας, αγροτικοί δρόμοι, γήπεδο Αβλέμωνα, συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος κ.λπ.), ενώ τονίστηκε το υψηλό επίπεδο στον τομέα της καθαριότητας και της αποκατάστασης των βλαβών της ύδρευσης. Έγινε επίσης αναφορά στις εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου για τον ευπρεπισμό των δημοσίων χώρων (νέες πινακίδες, κάδοι, φωτιστικά, καλάθια απορριμμάτων, παγκάκια, αποκατάσταση λακούβων κ.λπ.).
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση των Σκλαβιανίκων (65.000€) που θα δημοπρατηθεί φέτος, στην δέσμευση 30.000€ για τη βελτίωση των εγκατάστασεων υδροδότησης της Γωνίας, στον προγραμματισμό νέων ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων εντός του τρέχοντος έτους. Παράλληλα οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την πορεία του μεγάλου έργου της ασφαλτόστρωσης της Οδού Μόρμορη με εξασφαλισμένη πίστωση 500.000€ από την Περιφέρεια Αττικής. Για το έργο αυτό απομένει η περιβαλλοντική αδειοδότηση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία προγραμματικής σύμβασης και δημοπράτησής του. Είναι ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης που αναμενόταν επί πολλά χρόνια. Επίσης ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης πλήρους αρχιτεκτονικής αποκατάστασης των 2 εμβληματικών κτιρίων των Μητάτων (Σχολείο και Κοινότητα) προκειμένου να αποτελέσουν έναν ενιαίο χώρο πολιτισμού και δραστηριοτήτων για όλο το νησί. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ολοκλήρωσης του περιμετρικού δρόμου του οικισμού που θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2018. Συζήτηση έγινε για τα ζητήματα της ύδρευσης, όπου ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπό εκπόνηση μελέτη για την αξιοποίηση των νερών του Πρινολάγκαδου, ένα μεγάλο έργο δαπάνης περίπου 500.000€ που στην παρούσα φάση απαιτεί σειρά εξειδικευμένων αδειοδοτήσεων καθώς και χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό έργο στα όρια της Κοινότητας Μητάτων είναι η γενική ανακατασκευή της Γέφυρας Μάκρωνα με παράλληλες εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου, έργο προϋπολογισμού 1.800.000€ που θα δημοπρατηθεί εντός των επομένων μηνών από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, οι κάτοικοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για το υπό εξέλιξη μεγάλο έργο της ανάπλασης των Μητάτων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις αρχές του καλοκαιριού και θα αλλάξει οριστικά την εικόνα του οικισμού, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του.



Πηγή: Κύθηρα - Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου