Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ''ΑΡΧΕΛΩΝ'' ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 15.3.2017

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στελέχη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ είχαν την χαρά να επισκεφτούν την περιοχή του όρμου Βατίκων κατόπιν πρόσκλησης του τοπικού Συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή.
Η συνεργασία με τον Σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 και συνεχίστηκε σθεναρά την περασμένη θερινή περίοδο. Ειδικότερα το 2016, μέλη και εθελοντές του Συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή έκαναν μία πρώτη προσπάθεια για καταγραφή και προστασία των φωλιών των θαλασσίων χελωνών, για ενημέρωση και επαγρύπνηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, καθώς και για προστασία των οικοσυστημάτων που υφίστανται υποβάθμιση, όπως οι αμμοθίνες.
Επίσης, συνέδραμαν ουσιαστικά στο Εθνικό Δίκτυο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ με την καταγραφή των νεκρών θαλασσίων χελωνών. Καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους, υπήρξε στενή επικοινωνία και καθοδήγηση από τον ΑΡΧΕΛΩΝ, ενώ πολύτιμοι αρωγοί ήταν το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Νεάπολης, καθώς και ο Δήμος Μονεμβασίας. 
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Κόλπο Βατίκων, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις στις παραλίες που καταγράφηκε ωοτοκία, ενώ διοργανώθηκε ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων αλλά και των φορέων της περιοχής αναφορικά με την βιολογία της θαλάσσιας χελώνας, το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της, καθώς και το έργο του Συλλόγου.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Τουλίπα Γουλιμή για την φιλοξενία και ευελπιστεί στην συνέχιση του έργου που επιτελεί για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Πηγή: archelon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου