Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 41 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 27.2.2017 & Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης σαράντα ενός (41) προσφύγων πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων – Αντικυθήρων.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στηνανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, στην οποία συμμετείχαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς επίσης και παραπλέοντα πλοία.
Βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκε από το αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κυθήρων, το Ι/Φ στο οποίο επέβαιναν οι σαράντα ένας αλλοδαποί. 
Οι ανωτέρω μετεπιβιβάστηκαν στο Δ/Ξ “CHEIKH BOUAMAMA” σημαίας Μπαχάμες, με προορισμό τα Μέγαρα, το οποίο κατέπλευσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα αποβιβάζοντας ασφαλείς τους αλλοδαπούς.

και η δήλωση του Δημάρχου Κυθήρων για το περιστατικό:
Χαρη στις ολονυκτιες πιεστικες ενεργειες της δημοτικης αρχης αποφευχθηκε η μεταβαση και παραμονη στα Κυθηρα 40 λαθρομεταναστων επι διημερο οπως ηταν ο αρχικος σχεδιασμος με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Τονισα στις αρχες οτι οι υποδομες του δημου και του νησιου δεν επαρκουν για τετοια περιστατικα. Ευχαριστω τις λιμενικες αρχες και το θαλαμο επιχειρησεων του ΥΕΝ για τη συνεργασια.




Πηγή Δελτίου Τύπου: hcg.gr
Πηγή δηλωσης: facebook
Φωτογραφίες αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου