Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ CARETTA CARETTA & ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ''ΑΡΧΕΛΩΝ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 15.3.2017

Όπως είναι γνωστό το περασμένο καλοκαίρι ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε δράση για την προστασία της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta, η οποία απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα καταγράφοντας και προστατεύοντας 129 φωλιές και διασώζοντας χιλιάδες χελωνάκια.

Τα αποτελέσματα αυτά αξιολογήθηκαν από τον αρμόδιο φορέα «ΑΡΧΕΛΩΝ» και κατέδειξαν σπουδαία σημασία του τόπου για την caretta caretta.
Στα πλαίσια αυτής της σημασίας στελέχη του «ΑΡΧΕΛΩΝ», επισκέπτονται τον τόπο μας για να γνωρίσουν τις παραλίες ωοτοκίας και να μας μιλήσουν περισσότερο για τις χελώνες.
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Βροντά, με θέμα ¨Η βιολογία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta και οι δράσεις του ¨ΑΡΧΕΛΩΝ¨ για την προστασία της», θα μας μιλήσουν:
Η κ. Πολύμνια Νεστορίδου, υπεύθυνη του Προγράμματος Πελοποννήσου και η κ. Παναγιώτα Θεοδώρου, Συντονίστρια Θεμάτων Προστασίας και Διατ. Περιβάλλοντος.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και καλούνται τα μέλη του Συλλόγου, οι εθελοντές, οι φίλοι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι συμπατριώτες να την παρακολουθήσουν.
Σίγουρα οι χελώνες θα έχουν να μας πουν ενδιαφέροντα πράγματα.

Σας περιμένουμε όλους.Πηγή: Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου