Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ''ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ'' 2018

Με άρωμα Κυθήρων πραγματοποιήθηκε το 13ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Παραδοσιακών χορών της ''Κληρονομιάς'', στο Τορόντο του Καναδά, από τις 18 εως τις 21 Μαϊου 2018.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσης της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομίας, που φέρνει σε επαφή, κάθε δύο χρόνια που πραγματοποιείται, εκατοντάδες απόδημους με τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση της πατρίδας των προγόνων τους.
Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν 310 άτομα, που διδάχθηκαν χορούς και γνώρισαν τη λαϊκή παράδοση των Κυθήρων, της Χίου, του Νομού Πέλλας, της Καρδίτσας (Θεσσαλία) και της Ικαρίας.
Για τα Κύθηρα μίλησε η έμπειρη χοροδιδάσκαλος κα.Λίτσα Γαλανάκη, η οποία ταξίδεψε στον Καναδά κατόπιν πρόσκλησης των διοργανοτών. Οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με τη μουσική και τους χορούς των Κυθήρων, γνώρισαν τις παραδοσιακές φορεσίες του νησιού, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως μέσα στα άτομα που παρακολούθησαν τα σεμινάρια για τα Κύθηρα, βρέθηκαν και περίπου 30 Κυθήριοι ομογενείς 2ης και 3ης γενιάς, που μένουν μόνιμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά!
Η πρόσκληση και η Κυθηραϊκή συμμετοχή σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, που προάγει την Ελληνική λαϊκή παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομία, αποτελεί αναγνώριση του έργου της συμπατριώτισσάς μας κας. Λίτσας Γαλανάκη, σχετικά με τους χορούς και τη μουσική των Κυθήρων. Παράλληλα όμως είναι και μια πολύ ουσιαστική προβολή για τα Κύθηρα, στους Έλληνες ομογενείς που μένουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαιτέρως στην κα. Λούση Γρηγοριάδου
Eκτελεστική Διευθυντρια της ''Κληρονομιάς'' 2018.
Οι Έλληνες πρέπει να μην ξεχάσουμε τις ρίζες μας, να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας, ενώ παράλληλα έχουμε την υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε τις παραδόσεις μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας, που διασώθηκαν εδω και χιλιάδες χρόνια, στις επόμενες γενιές και η δράση της ''Κληρονομιάς'' είναι ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

























Η φετινή διοργάνωση ήταν Sold Out από συμμετοχές!
Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής - TSIRIGO FM 105,6
Πηγή - πληροφορίες: Λίτσα Γαλανάκη
Φωτογραφίες: Λίτσα Γαλανάκη, hellasnews-radio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου