Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!


Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκαν οι όροι και η σύναψη Προγραμμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κυθήρων για την εκτέλεση του έργου "Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων", προϋπολογισμού 2.475.000€ με το ΦΠΑ, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε για έργα οδοποιίας τα τελευταία χρόνια στα Κύθηρα.
Το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας - διαπλάτυνση - ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, εξαιρετικά σημαντικών για την ανάπτυξη του νησιού, που συνδέουν τόσο οικισμούς μεταξύ τους, όσο και προβεβλημένες παραλίες του νησιού.
Ειδικότερα οι προβλεπόμενες εργασίες θα γίνουν στους δρόμους:
- Αγίας Πελαγίας - Αγίας Αναστασίας από την χιλιομετρική θέση 0+488 (Αγία Πελαγία) έως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ποταμού - Καραβά στη θέση "Αγία Αναστασία".
- Διακοπουλιάνικα - Προγκί - 'Αγιος Ιωάννης Γερακαρίου.
- Καλαμαύρος - Μελιδόνι της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων και
- Ασφαλτόστρωση του τελευταίου τμήματος, μήκους 800μ, της οδού από την Αγία Πελαγία προς την παραλία «Κακή Λαγκάδα» που είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.
Το σύνολο των μελετών και της ωρίμανσης - αδειοδότησης των έργων αναλήφθηκε από την Τ.Υ. του Δήμου Κυθήρων.
Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων και θα επιβλεφθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: Στράτος Χαρχαλάλης (facebook)
Κολάζ:TSIRIGO FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου