Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης του Δήμου Μονεμβασιάς, σήμερα Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 που στόχο είχε την ενημέρωση των πολιτών για τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων και του δικτύου υψηλής τάσης στην ραχοκοκαλιά του Κάβο Μαλιά.
Η πολύ ζέστη δεν εμπόδισε τους κατοίκους να κατακλύσουν τα γύρω μαγαζιά και επί δύο ώρες να παρακολουθήσουν τους ομιλητές που ενημέρωσαν τον κόσμο για το μέλλον του τόπου ,όπως το έχουν ονειρευτεί οι μεγαλοεπενδυτές, πατώντας στην ορολογία της πράσινης ανάπτυξης ,που μόνο πράσινη δεν είναι όπως τελικά όλοι οι εκπρόσωποι φορέων αλλά και πολιτών που πήραν τον λόγο διέψευσαν. Στο σύνολο τους οι ομιλητές τόνισαν ότι η περιοχή στηρίζεται από τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία και σε καμία περίπτωση αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν μαζί. Στο σήμερα δίνεται αγώνας από τους κατοίκους του χωριού Κουλέντια, να σταματήσουν την εταιρία που ήδη έβαλε την σκαπάνη για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου ακριβώς πάνω από το χωριό. Και έπεται συνέχεια καθώς όπως ενημερωθήκαμε και βλέπουμε στην πρώτη φωτό τα οικόπεδα έχουν μοιραστεί, με πρώτο την Αγία Ειρήνη έναν θρησκευτικό τόπο λατρεία ιδιαίτερα σεβαστό από την τοπική κοινωνία , που ανήκει στο οναμαζόμενο "Μικρό Άγιο Όρος "του Κάβο Μαλιά. Οι διοργανωτές μετά την ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται, κάλεσαν την τοπική κοινωνία να αντιδράσει σύσσωμη και να συστρατευτεί στους αγώνες για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και των πυλώνων δικτύου υψηλής τάσης που όπως υποστηρίζουν γίνεται καθαρά για να εξυπηρετήσει τα αιολικά πάρκα που ετοιμάζονται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής 3000 κάτοικοι έχουν υπογράψει κατά των αιολικών πάρκων. Ο Δήμος Μονεμβασίας και φορείς δίνουν τον νομικό τους αγώνα από την μεριά τους, εναντίον αποφάσεων του παρελθόντος από την κεντρική εξουσία.
Το νότιο ανατολικό κομμάτι της Λακωνίας ό όμορφος Κάβο Μαλιάς με την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το Σπήλαιο της Καστανιάς, το απολιθωμένο δάσος, την βυθισμένη πολιτεία το Παυλοπέτρι, με σμαραγδένιες παραλίες ,με παραδοσιακά χωριά, με προστατευόμενη πανίδα και χλωρίδα, ένας τόπος μνημείο, με τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει βιομηχανική περιοχή,όσο και αν το επιθυμούν κάποιοι. Αυτό ήταν το μήνυμα προς όλους και η υπόσχεση όλων ήταν,αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων και όχι στον βιασμό του Κάβο Μαλιά.Πηγή: Δέσποινα Βαγγελόγλου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου