Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.6.2018

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής 22/6 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου και με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή ενός από τα σημαντικότερα έργα οδοποιίας των τελευταίων ετών, που αφορά τους δρόμους: Αγίας Πελαγίας προς Αγία Αναστασία, Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου, Καλαμαύρος - Μελιδόνι και Κακή Λαγκάδα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.475.000€ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ενώ θα δημοπρατηθεί με δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό από το Δήμο Κυθήρων. Με το έργο αυτό επιλύονται πολυετή ζητήματα ασφαλούς όδευσης στις περιοχές αυτές και ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των κατά τόπους κοινοτήτων. Η ωρίμανση του έργου επιτεύχθηκε χάρη στις άοκνες ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Τ.Υ. της Περιφέρειας.
Αποδέχθηκε επίσης τη μελέτη για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στα Κοντολιάνικα και στα Αλοιζιάνικα (συνολικού μήκους 1.700 μέτρων) που χρηματοδοτείται με 74.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΠΔΕ) και θα δημοπρατηθεί άμεσα. Το έργο θα αντιμετωπίσει τις διαρκείς βλάβες δικτύου στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την δαπάνη προβολής του νησιού μας σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα, ενώ ασχολήθηκε και με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου