Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΈΛΑΜΨΕ, ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΒΗΝΕΙ...

Μετά από 4 μήνες και 5 ημέρες (28/1 ξεκίνησε), ολοκληρώθηκε το πιο σύντομο σε διάρκεια τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κυθήρων, την Κυριακή 3/6 στο γήπεδο ''Παναγιώτης Μάγειρος'', με τον ''Αστέρα Κυθήρων'' να στέφεται πρωταθλητής.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα ''Μπυροκοιλιακός'', ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η ομάδα ''Κεραυνός''.
Η φετινή διοργάνωση αντιπετώπισε πολλά προβλήματα και απρόοπτα, με σοβαρότερο όλων, τον θάνατο του προπονητή Πέτρου Γαλανάκη, ενός ανθρώπου που είχε ταυτιστεί με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού, αφήνωντας πίσω του ένα μεγάλο κενό.
Βέβαια η λίστα με τα προβηματα δεν τελειώνει εκεί: η έλλειψη μιας ανεξάρτητης, κοινά αποδεκτής, αρχής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, η μικρή συμμετοχή ομάδων (το 2012 που πρωτοξεκίνησε συμμετείχαν 10 ομάδες και φέτος με το ζόρι 6), το γεγονός πως οι παίκτες έπρεπε και να κάνουν και τους διαιτητές, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αντικειμενικότητα των σφυριγμάτων αλλά και ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, δημιούργησαν σημαντικούς τριγμούς στο φετινό πρωτάθλημα, που παραλίγο να το διαλύσουν.
Είναι χαρακτηριστικό, πως στην τελευταία αγωνιστική εμφανίστηκαν τρεισήμισι (!) ομάδες να αγωνιστούν και η μισή ήταν η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση. Οι παίκτες της δεν ήρθαν να πάρουν ουτε καν τα μετάλλιά τους, γεγονός που μαρτυρά το κακό κλίμα μεταξύ των ομάδων.
Φυσικά παρόλα τα προβλήματα πρέπει να συγχαρούμε τους ανθρώπους που αφιέρωσαν πάρα πολύ χρόνο για τη φετινή διοργάνωση και προσπάθησαν πάρα πολύ, προκειμένου να ολοκλήρωθεί αυτό το πρωτάθλημα, όσο πιο ομαλά γίνεται.
Μετά από 6 χρόνια (από το 2012) ύπαρξης τοπικού πρωταθληματος ποδοσφαίρου στα Κύθηρα, είμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην υπάρξει διοργάνωση την επόμενη χρονιά, εαν δεν αλλάξουν πολλά στον τρόπο διεξαγωγής και φυσικά αν οι εμπλεκόμενοι δεν κάτσουν στο ίδιο τραπέζοι να συνεννοηθούν.
Ο φανατισμός δεν έχει θέση σε ένα τοπικό άτυπο πρωτάθλημα ενός απομακρυσμένου νησιού, που μοναδικό κέρδος για τους συμμετέχοντες είναι η άθλησή τους και η ευχαρίστηση του παιχνιδιού.
Η αρχική ώθηση και ο ενθουσιασμός που δημιούργησε το νέο γήπεδο στο Λιβάδι, ξέφτισαν, όπως σιγά σιγά παρακμάζει και το ίδιο το γήπεδο, που χωρίς πόρους και μακροπρόθεσμο πλάνο διαχείρησης, θα έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας.
Τωρα είναι η ώρα αποφάσεων και πράξεων, για τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, για όσους ασχολούνται κι αγαπάνε τον αθλητισμό, για το Δήμο. Και φυσικά αυτό αφορά γενικότερα την ύπαρξη οργανωμένης αθλητικής δραστηριότητας στο νησί.

Η τελική κατάταξη των ομάδων:
1) Αστέρας Κυθήρων
2) Μπυροκοιλιακός
3) Κεραυνός
4) Φουρτούνα Ρούτσουνα
5) Μπεκατσιακός
6) ΚΕΦΑ (αποχώρησε επίσημα από το πρωτάθλημα)

Στιγμές αγώνα από τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής












οι πρωταθλητές του ''Αστέρα Κυθήρων'', σηκώνουν το κύπελλο ψηλά!


η ομάδα ''Μπυροκοιλιακός'', που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα 
οι παίκτες του ''Κεραυνού'' που βρέθηκαν στο γήπεδο και παρέλαβαν τα μετάλλια τους, για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα
Ο Θοδωρής Δαπόντε με το βραβείο του MVP του πρωταθλήματος στα χέρια. Ακούραστος, αποτελεσματικός και από τους πιο συνεπείς συμμετέχοντες του πρωταθλήματος
η ομάδα ''Φουρτούνα Ρούτσουνα'' που κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα 


Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή: TSIRIGO FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου