Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ & ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6

Την Κυριακή 13-5-2018, έπειτα από λαϊκή Συνέλευση Δημοτών του Δήμου Μονεμβασίας, που έλαβε χώρα στα Κουλέντια Μονεμβασίας, συστάθηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την ενημέρωσηκαι κινητοποίηση των Πολιτών του Δήμου μας τόσο στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Σταθμώνκαι Δικτύου Υψηλής Τάσης στην περιοχή μας όσο και στην ανάδειξη της ανάγκης ύπαρξης δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης του τόπου μας σε θέματα που μας αφορούν.
Κρίνοντας ότι κοιτίδες δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης είναι - μαζί με τους τοπικούς αιρετούς αντιπροσώπους μας – οι σύλλογοί μας, απευθυνθήκαμε πρώτα σε εκείνους οι οποίες κατέστησαν σαφές ότι επείγει μια συγκέντρωση ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τις μέχρι τώρα εξελίξεις πάνω στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην περιοχή μας, αρχής γενομένης από τη θέση «Αλώνα» Κουλεντίων.
Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία της Νεάπολης, οπότε τέθηκαν τα εν λόγω ζητήματα επί τάπητος. Παρά τη ζέστη και την έντονη ηλιοφάνεια, οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την άμεση ανταπόκρισή τους συνέρευσαν στα γύρω καφενεία και παρακολούθησαν την συζήτηση με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ορίστηκε δε συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπρόσωπων την Δευτέρα 4 Ιουνίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων. Με απαρτία μελών αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει αίτημα παράστασης διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο κ. Ηρ. Τριχείλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Μολάων ορίζοντας εκπροσώπους τους κ.κ. Νικόλαο Αργείτη και Παναγιώτη Γράφο.  Ο πρόεδρος και το ΔΣ έκαναν δεκτή την πρόταση, άκουσαν τους εκπροσώπους, ενώ ο Δήμαρχος  δήλωσε πως επιθυμία του Δήμου είναι να μη κατασκευαστούν άλλα  Αιολικά Πάρκα στην περιοχή μας και διαβεβαίωσε τον κόσμο που παρέστει ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όποια αυθαιρεσία έχει γίνει ή θα γίνει σχετικά με το Αιολικό πάρκο στα Κουλέντια.
Ωστόσο, το αίτημά των συλλόγων να ηγηθεί ο Δήμαρχος και το ΔΣ άμεσων κινητοποιήσεων ενάντια στα Αιολικά Πάρκα και στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης δεν εισακούστηκε. Για το λόγο αυτό ορίστηκε εκ νέου συγκέντρωση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπροσώπων καθώς και πολιτών την Δευτέρα 11 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Limira Mare.
Εκεί ψηφίστηκε μόνιμη Συντοντιστική Επιτροπή και αποφασίστηκε να γίνει μαζική κινητοποίηση των Δημοτών μας στο χώρο όπου γίνονται αυτή την ώρα τα έργα για τη δημιουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας, στη θέση Αλώνα Κουλεντίων το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 8.00 το πρωί για να εκφραστεί η αντίθεση των πολιτών σε αυτό το έργο και στα επόμενα που σχεδιάζει η κεντρική εξουσία οδηγώντας στην βιομηχανοποίηση του τόπου μας.
Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε ενωμένα και μαζικά, στην βίαιη επιβολή αποφάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση της ζωής μας.

Πηγή: Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου