Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΈΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ 49 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΣΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΆΚΡΟ ΤΑΙΝΑΡΟ

Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στο Άκρο Ταίναρο.
Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (28/6), οι Λιμενική Αρχές Γυθείου, Καλαμάτας και Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. βορειοανατολικά του Άκρου Ταινάρου.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) Α/Κ σκάφος. Το σκάφος με τους επιβαίνοντες, με όνομα ''BELINKA BODRUM'' σημαίας DELAWARE, εντοπίστηκε από τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και με τη συνδρομή και  τη συνοδεία των δύο εξ αυτών, καθώς και τη συνδρομή του Α/Κ, οδηγήθηκε στο Πόρτο Κάγιο Ανατολικής Μεσσηνίας.
Οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για σαράντα εννέα (49) συνολικά άτομα (39 άντρες, 03 γυναίκες και 07 παιδιά), ενώ εντοπίστηκαν και αναγνωρίστηκαν δύο (02) αλλοδαποί άνδρες από τις μαρτυρίες των υπόλοιπων επιβαινόντων, ως οι διακινητές τους.
Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Γυθείου

Πηγή: hcg.gr
Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου