Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ - ΓΟΝΙΜΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΡΓΑ

Ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνάντηση με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, είχε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, σήμερα, Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, τελευταία ημέρα της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί, από την Κυριακή, 3 του μήνα. Η κ. Γεννιά συναντήθηκε, επίσης, με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Δημήτριο Μοιρασγέντη. τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Ποταμού, Χάρη Γιαννόπουλο, φορείς και επαγγελματίες του νησιού.
Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Χαρχαλάκη, διαπιστώθηκε ότι προχωρούν απρόσκοπτα τόσο τα εν εξελίξει έργα, όσο και εκείνα που βρίσκονται στο στάδιο προμελετών, ενώ η βουλευτής χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση. Μεταξύ αυτών των έργων, είναι και η έγκριση της προμελέτης για την επέκταση του αεροδρομίου, που θα τονώσει την κίνηση στο νησί, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Όσον αφορά στον βιολογικό καθαρισμό που λειτουργεί στο Καψάλι, βρίσκεται στο στάδιο μελέτης η μονάδα προεπεξεργασίας, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η επέκτασή του στο Λιβάδι. Σημαντική χαρακτηρίστηκε και η κατασκευή των δύο μονάδων αφαλάτωσης σε Διακόφτι και Αγία Πελαγία, που βρίσκονται στο στάδιο προμελέτης.
Κατά τη συνάντησή της με τον κ. Δημήτριο Μοιρασγέντη, η κ. Γεννιά χαρακτήρισε κόσμημα το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού και τόνισε ότι ο τρόπος λειτουργίας του θα έπρεπε να αποτελέσει πρότυπο για όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.  Επίσης, εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο διοικητής του νοσοκομείου, στο οποίο, μετά τη στελέχωσή του με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σήμερα δεν υπάρχει ουδεμία κενή οργανική θέση.
Η κ. Γεννιά συναντήθηκε, επίσης, με τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Ποταμού, Χάρη Γιαννόπουλο, ενώ επισκέφθηκε τον οικισμό της Παλαιόπολης και στη συνέχεια συναντήθηκε με επιχειρηματίες του νησιού.
Σε συζήτηση που αφορούσε τις περυσινές πυρκαγιές, η βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων : « Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βγαίνουμε πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες και τα Κύθηρα βγήκαν πιο δυνατά. Η φετινή χρονιά θα είναι μία χρονιά εξαιρετικά δημιουργική και δυναμική  σε όλους τους τομείς».
Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, η κ. Γεννιά ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα Κύθηρα με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.
Τη Δευτέρα, η βουλευτής επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, προστάτιδας των Κυθήρων και στη συνέχεια το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αγίας Ελέσας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή την μονάδας, πλωτάρχη, Εμμανουήλ Αμπλιανίτη.
Ακολούθησε η επίσκεψή της στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Κοντογιάνικα, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του κλιμακίου, πυραγό Λάζαρο Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια η κ. Γεννιά επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Χώρας, όπου συναντήθηκε με τον υπαστυνόμο Β’, Δημήτριο Τσιακούδα.
Το απόγευμα της Κυριακής είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Αγία Πελαγία, όπου είχε συνομιλίες με επαγγελματίες και ξενοδόχους της περιοχής.



Πηγή: Γραφείο Τύπου Γεωργίας Γεννιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου