Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ & ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 11/6

Την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και δράσης από την συντονιστική ομάδα κατοίκων του Δήμου Μονεμβασιάς για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, για την εγκατάσταση δικτύου υψηλής τάσης με ότι άλλο μαζί έχουν αποφασίσει άλλοι για μας ,χωρίς εμάς.
Ήταν η πρώτη φορά που η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και η αίθουσα του ξενοδοχείου Limira Mare ήταν γεμάτη καθώς και ο εξωτερικός χώρος.
Γιατί τις προτάσεις κατοίκων, φορέων συλλόγων, το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης να μην βγει στα Καταγέικα αλλά από Ελιά, Πλύτρα η Άγιο Ιωάννη και στη συνέχεια υπογειοποίηση μέχρι τους Μολάους στο υπάρχον δίκτυο δεν γίνεται αποδεκτό; Μόνο ένας λόγος υπάρχει και αυτός είναι ένας. Εχουν αποφασίσει να μας εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές μας από Αγία Ειρήνη μέχρι Κουλέντια Μονεμβασιά. Φαρακλιώτες, Μεσοχωρίτες, Βελανιδιώτες, Λαχιώτες, Αγιονικολαίτες, Βατικιώτες όλοι, Μονεμβασίτες, θα επιτρέψουμε αυτός ο τόπος να γίνει σουρωτήρι, θα επιτρέψουμε να γίνει βιομηχανική ζώνη; Ο Κάβο Μαλιάς όλος θυσιάζεται για την τσέπη των επενδυτών. Οδηγούν τον τόπο μας στην καταστροφή. Αλλωστε ποιος θα επενδύσει σε αυτόν τον τόπο με τις ανεμογεννήτριες να του κάνουν "αέρα". Η αγροτική, κτηνοτροφική, μελισσοκομική παραγωγή, μόνο παραγωγική δεν θα είναι. Το περιβάλλον θα αλλοιωθεί ανεπανόρθωτα, οι κλιματολογικές συνθήκες θα αλλάξουν. Δεν τα λέμε εμείς αυτά, αλλά μελέτες επιστημόνων με στοιχεία.
Θα το επιτρέψουμε; Θα αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς;
Στην τελική αν το επιτρέψουμε σε λίγα χρόνια αυτός ο τόπος η μόνη επένδυση σε αυτόν τον τόπο θα είναι η επέκταση των κοιμητηρίων; Και απαντώ σε εκείνους που ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι ανεμογεννήτριες σημαίνει θέσεις εργασίας. Ότι είναι πράσινη ενέργεια και σιγά μην βλάπτει. Κατανοώ μέχρι ενός σημείου και αυτό γιατί δεν προσπαθήσατε να ενημερωθείτε, αλλά οι ειρωνείες οι εξυπνάδες σας για την ευαισθητοποίηση όλων αυτών των κατοίκων που έχουν υπογράψει 3000 χιλιάδες τον αριθμό, σας προκαλώ να βγείτε να μαζέψετε εσείς 3000 υπογραφές για το αντίθετο. Ας ακούσουμε ας ενημερωθούμε και ο καθένας από εμάς ας αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του τόπου. Για έναν τόπο που αποφασίζουν άλλοι για μας και όχι εμείς.
Θέλει θάρρος να μιλάς να εκτίθεσαι, θέλει θάρρος να λες ΟΧΙ Μας λένε για αντισταθμιστικά οφέλη. Ποιος κοστολογεί τον Κάβο Μαλιά, πόσο αξίζει και τον ξεπουλά, θα μείνουμε απαθείς;
Ο τόπος είναι ανεκτίμητος δεν παραχωρείτε - Όλοι μαζί οφείλουμε να τον προστατέψουμε.

Πηγή: Δέσποινα Βαγγελόγλου (facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου